Erdoğan’dan AK Partili belediye başkanlarına “sokak hayvanları” talimatı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin Ankara Kızılcahamam’da düzenlenen kampında belediye başkanlarına seslendi. AK Partili belediyelerin hiçbir şekilde şaibeli konuşmamaları gerektiğini dile getiren Erdoğan, “Kendinize ve bize laf getirecek israf ve kibir görüntüsünden kaçınmalısınız.” şeklinde konuştu.  

SİYASET 23.12.2021, 17:35 25.12.2021, 11:03
Erdoğan’dan AK Partili belediye başkanlarına “sokak hayvanları” talimatı 

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantı kapsamında Kızılcahamam’da bir araya gelen AK Partili belediye başkanları, bakanlar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündem hakkında değerlendirmelerde bulunurken yeni yol haritasını çiziyorlar. Toplantıda konuşma gerçekleştiren Erdoğan, 2023 yolunda, 2022’de atılacak adımlar hakkında belirlenen adımları değerlendirmek ve şekillendirmek üzere geniş çaplı bir değerlendirmede bulundu. 



“Kibir ve şaibeden uzak durun” 

Bugün toplantıda konuşan Erdoğan, şunları dile getirdi: “AK Parti’de siyaset içerisinde bulunanlar önce ülkesine ve milletine karşı sorumludur sonra kendisine karşı sorumludur. Hiçbir belediye başkanına kibir, gurur yakışmaz. Bizler, tevazu ehli olmak mecburiyetindeyiz. Bizler bu millete efendi değil hizmetkar olmaya geldik. Sizden rica ediyorum kibir içerisinde olmayın. Kendinize ve bize laf getirecek kibir görüntüsünden kaçının. İmar planlarından özel hayatınıza, bindiğiniz araçlardan ihalelere hiçbir şekilde şatafat görüntüsüne sahip olmamalısınız. Şaibeli konuşmalardan da kaçının. Aksi takdirde sorunlar artarak büyür.” 



“80 bin TL daha kazandım” 

Erdoğan: “Son seçimlerde CHP’ye geçen belediyelerimizin ağır maliyetlerini takip ediyoruz. Ne ülkemiz ne de partimiz bu durumla karşı karşıya kalmayı hak etmiyor. Bizim yaptığımız işleri bir sene boyunca cilalayıp kendilerine mâl ettiler. Özellikle Ankara ve İstanbul’da bunu yaptılar. İkinci yıllarında ise makyajları silinmeye başladı. Önümüzdeki sene de eğer varsa insan içine çıkacak yüzleri kalmayacak. Muhalefet, icraat üzerinden değil kamuoyunu yönlendirme faaliyetleri ile bunları yapıyor. Bay Kemal’in kendi işi gücü yok da yalanlar söylüyor. O yalan söyledikçe de yargı, kararları veriyor. Her birinin başında birer ajans var. O ajanslara ödedikleri paraların hesabı yok. Bu arada Bay Kemal’den 80 bin TL daha kazandım.” 



“Elektriği belediye vermez, yapacaksanız şimdi yapın” 

Erdoğan: “Bay Kemal Şanlıurfa’da esip gürlemiş. Belediyenin onlara geçmesi halinde çiftçilere elektriğin bedava olacağını söylemiş. Adana ve Hatay’da sizin belediyeleriniz var. Oralarda bedava yapın o zaman. Elektriği belediyeler vermez. Elinizden tutan mı var? Şimdi bedava yağın. Belediyelerin böyle bir görevi yoktur. Ayrıca eminim ki Bay Kemal, nice namus sözü verdiği konular gibi bu sözünün de arkasında durmayacaktır. Belediyelerin CHP’ye geçmesi durumunda kimsenin işten çıkarılmayacağını söylediler de sadece İstanbul’da 15 bin kişiyi işinden ettiler. Namuslu sensen bunun gereğini yap. İzmir de senin. Ama İzmir’de kentsel dönüşüm hiç uygulanmadı. Deprem oldu yine uygulanmadı. İşte CHP’nin belediyeciliği bu.” 



Millet Bahçeleri, yeşil kalkınma hedefi ve sokak hayvanları 

Erdoğan: “Sıfır Atık Projesi ile dünyaya örnek olacak projemizi hayata geçirdik. Millet Bahçelerimiz 2018 ve 19 seçimlerinde en önemli projelerimiz olarak ön plandaydı. 67 milyon metrekare büyüklükte toplam 113 Millet Bahçesi açtık. Hedefimiz bunların sayısını 410’a yükseltmek. Belediyelerimize yapılan hibe miktarını yükselttik. Şu anda 45 milyar TL tutarında 321 projemiz devam ediyor. 2022’de 30 milyar liralık finansman kaynağı daha sağlayacağız. Yeşil kalkınma devrimini de gündemimize oturttuk. Sokak hayvanları konusu da bu toplantımızda görüşülecek. Basında, çocuklarımıza saldıran başıboş köpekleri görüyoruz. Sahipsiz hayvanların yeri sokak değil barınaktır. Belediye başkanlarımıza sesleniyorum: güvenli barınaklar kurun ve hayvanlarımızı oralara alın.” 

Yorumlar (0)