Erdoğan'dan Trabzon'da muhalefete şiveli eleştiri: "Ula bir de bunu konuş da!"

Trabzon’da toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedefince CHP Lideri vardı. CHP’nin gençler için hiç proje üretmediğini belirten Erdoğan, “Ula bir de bunu konuş da!” ifadeleri ile alkış aldı. 

SİYASET 30.01.2022, 16:40 30.01.2022, 16:45
Erdoğan'dan Trabzon'da muhalefete şiveli eleştiri: "Ula bir de bunu konuş da!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon’da düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Türk sanayiinin üretim ve ihracatla önde gelen ülkeler arasına girdiğini belirten Erdoğan, AK Parti’nin bu ülke için çalıştığı süreç boyunca aynı zamanda krizi önlemek için atılımlar yaptığını da dile getirdi. 10 sene önce 2023 hedefleriyle birlikte büyük eserlerin ülkeye kazandırıldığını aktaran Cumhurbaşkanı, şunları dile getirdi: “Gençlerimize, 2053 hedeflerimizi miras olarak bırakıyoruz. Peki buna karşın CHP’den ya da diğer muhalefet partilerinden hangisi gençlerimiz için, ülkenin gelişimi için bir proje üretiyor ya da hedef belirliyor? Çünkü kendilerinin hiç böyle dertleri yok.” 

“Bizim TEKNOFEST kuşağımız var” 

Tutturdular Y kuşağı, Z kuşağı... Ancak biz onlara TEKNOFEST kuşağı diyoruz. Sürmeneli uşaklarımız SİHA yaptı, İHA yaptı, AKINCI yaptı. Bunları bir kez söyle bir kez konuş. Ancak Kılıçdaroğlu bunu konuşmaz. Onların misyonu, bizim 2023 misyonumuzu unutturmak.” 



Buz pateni pisti dahil 95 kalem eser açılışı yapıldı 

“Trabzon’da sizlerle bir araya gelmenin memnuniyetini duyuyorum. Trabzon ile Trabzonlular ile bugüne kadar aramıza kimseyi sokmadık. Trabzon, bölgenin yıldız şehridir. Bu sebeple 20 senedir Trabzon’a hak ettiği hizmeti vermek için gayret ediyoruz. Bugün, millet bahçesi ve buz pateni pisti dahil toplam 95 kalem eserin açılışını yapıyoruz. Toplam maliyeti 2 milyar TL’yi geçen spor, sağlık ve eğitim yatırımlarıyla birlikte sizler için çalışıyoruz. 443 milyon liralık ulaştırma yatırımları kapsamında inşa edilen yollar bugün hizmete alınıyor. Güneş santrali, peyzaj çalışmaları, cadde yapımı ve düzenlemeleri ile ilçe belediyelerimiz, hizmet vermeye devam ediyor. Biz Ferhat'ız siz de Şirin’siniz. Biz, dağları delerek zorlu yollar aşarak size kavuştuk. CHP’nin başındaki zat da kurduğu ittifak ile etrafına topladığı kifayetsizlerle olayları irdeliyor. Bunlarla el ele olanlara benim milletim ‘Yürü’ der mi? Bakın Tendürek’te, Cudi’de, Gabar’da artık terörist kırıntısı var mı? Yok! Çünkü hepsinin inlerine girdik. En son terörist de öldürülünceye kadar operasyonlarımıza devam edeceğiz.” 

“Belediyeye terörist doldurdular” 

“Belediyedeki 44 bin işçiyi çıkartıp yerine teröristleri aldılar. FETÖ’den PKK’ya kadar herkese en kritik yerleri altın tepside sundular. Ülkelerini de her fırsatta yabancılara şikayet ettiler. Yarın öbür gün ülkenin başına geçseler daha kötüsü olacak. Batı’dan ilham alacaklar çünkü hayatları da sözleri de yaşan. Bunların hepsi kime çalışıyor? CHP’ye. Bay Kemal de yalanları bunlardan öğreniyor. Geçen akşam televizyonda programım varken çıkmış aynı saatte açıklama yapmış. Güya biz ihale yapmışız da 5’li çete dediği müteahhit firmalar da bu ihalede varmış. Bu firmalara 3 kat fazla ücret vermişiz. Bay Kemal... Ben ihale imzalamam. Yalancısın, bunu ispat et. Ulaştırma Bakanımız Adil Bey’e ‘Şunun dersini ver!’ dedim. Adil kardeşim de televizyona çıkarak ağzının payını verdi. Bay Kemal’in hayatı yalan. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar ama kendisinin mumu o kadar bile yanmadı. Seni cambaz seni! Benim milletim, bu adamın yalanlarına prim vermez.” 



“Açtığım davaların hepsini kazanıyorum” 

“Ben, Bay Kemal’e açtığım davaların hepsini kazanıyorum. Böyle olmasaydı yüzlerine karşı her türlü hakareti edenleri baş tacı etmezlerdi. Hep söyledik, ülkemizi her alanda geliştirdi. Muhalefetin kalibresini ve kalitesini yükseltemedik. Bu yüzden de 20 sene boyunca hep kendi kendimize karşı yarıştık. Çıtayı daima yukarı taşıdık. Ülkemizin sağlık altyapısı, en gelişmiş ülkelerin dahi önüne geçtik. Muhalefet, yaptıklarımızın çok daha fazlasını teklif etmeliydi. Şimdi bakıyorum, bizim yaptığımız şehir hastanesinin yolunu dahi yapamıyorlar. Bir söz var tutturmuşlar, Şanlıurfa’ya bedava elektrik vereceklermiş. Madem bunu söylüyorsun Bay Kemal, Muğla Belediyesi sende. Muğlalı çiftçilerimize ver bedava elektriği. Aydın da sende. Aydınlı üreticilerimize de ver. Dürüst ol. Bu konuda senin önüne geçen mi var? Elektriğin üretim merkezi yönetimdedir. Sen, bunu dahi bilmiyorsun. Bu denli cahilsin.” 

“Yatırımların hikmetini çözmekten acizler” 

“Bizim yatırımlarımızın finansman modelini kavramaktan, yatırımlarımızın hikmetini çözmekten acizler. Allah’ın izniyle bu yoldan bizi kimse döndüremeyecek. Ülkemizi, içine düşürüldüğü tuzaklardan defalarca çekip çıkardık, ayağımıza dolaşmak isteyenlere fırsat vermedik. Bilinsin ki siyaseti yalandan ibaret olanların kimseye faydası yoktur. Bulunduğu liderlik, başkanlık makamına kumpasla gelen isimlerden yönetimi de siyaseti de onuruyla yapması, yürütmesi beklenemez. 2023 senesi ülkemiz için temizlenme, arınma senesi olacaktır. Açılışı yapılan hizmet ve eserlerin Trabzon’umuza hayırlı olmasını can-ı gönülden diliyorum.” 

Yorumlar (0)