Erdoğan'dan seçim tarihi açıklaması

Erdoğan, "TBMM'de gereken çoğunluğa ulaşılamaması durumunda, seçimlerin 14 Mayıs tarihinde yapılabilmesini sağlayacak bir takvimle kararımızı alacak ve süreci başlatacağız." dedi.

SİYASET 23.01.2023, 19:46 24.01.2023, 09:15
Erdoğan'dan seçim tarihi açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.



Seçim tarihi

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şunlar:

"Gerçekleştirdiğimiz geniş kapsamlı değerlendirmelerin ardından 14 Mayıs Pazar gününün her bakımdan seçim için en iyi tarih olduğunu gördük. TBMM'de gereken çoğunluğa ulaşılamaması durumunda, seçimlerin bahse konu tarihte yapılabilmesini sağlayacak bir takvimle kararımızı alacak ve süreci başlatacağız. 



İsveç'teki provokasyonlar

Hiç kimse, ne Müslümanların ne de diğer din ve inanç üyelerinin mukaddeslerini aşağılama hürriyetine sahip değildir. İsveç'te yapılan çirkin eylem ilk başta Müslümanlar olmak kaydıyla insanların temel hak ve hürriyetlerine saygı duyan herkese yönelik olarak yapılmış bir hakarettir. 'Haçlı Seferleri'nden bu yana Avrupa'da Türk ve İslam kavramının eş tutulduğunu çok iyi biliyor, bundan da millet olarak iftihar ediyoruz. Allah'ın koruması altında olan kutsal kitabımız, bir Haçlı artığının Kur'an-ı Kerim nüshasını yakmasıyla zarar görmez. Büyükelçiliğimizin önünde bu kepazeliğin yaşanmasına yol verenler, NATO'ya üyelik müracaatları hususunda bizden herhangi bir iyilik beklemesin. Terör örgütü üyelerini ve İslam düşmanlarını bu denli seviyorlarsa İsveç'in savunmasını da onlara havale etmeleri önerisinde bulunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin veya Müslümanların dini inancına saygı göstermiyorsanız, Türkiye'den de NATO hususunda herhangi bir destek görmeniz mümkün değil.



Vergi, yükseköğretim kredisi ve prim borçları

Vergi dairelerine 31 Aralık 2022 tarihinden evvel 2 bin TL'yi geçmeyen borcu olan yurttaşlarımızın cezalarının tahsilinden vazgeçiyoruz. Yükseköğrenim kredisinde endeks haricindeki borcun da tekrar yapılandırılarak taksitle ödenmesini mümkün kılıyoruz. Kamu alacaklarına düzenleme hususunda firmalarımızın ve yurttaşlarımızın prim ve vergi yükümlülükleri başta olmak kaydıyla borçlarının cezalarını kaldırıyoruz. Bütün bu borçlara belirli oranlarla güncelleme ve taksit olanağı getiriyoruz. Davalı prim ve vergi dosyaları da bu çerçevede olacak. 



Ceza puanları, el konulan ehliyetler

Sürücülerimizin uyuşturucu, alkol, drift, yaralamalı, ölümlü kaza ve aday sürücülük halleri haricindeki ihlallerden kaynaklanan ceza puanlarını da siliyoruz. Yaklaşık olarak 2,5 milyon sürücünün ceza puanları silinecek ve bu nedenle geri alınan 10 bine yakın ehliyet iade edilecek."

Yorumlar (0)