Erdoğan duyurdu: Türkiye'den İsveç kararı

Erdoğan, "Allah'ın koruması altında olan kutsal kitabımız, bir Haçlı artığının Kur'an-ı Kerim nüshasını yakmasıyla zarar görmez. Büyükelçiliğimizin önünde bu kepazeliğin yaşanmasına yol verenler, NATO'ya üyelik müracaatları hususunda bizden herhangi bir iyilik beklemesin. Türkiye Cumhuriyeti'nin veya Müslümanların dini inancına saygı göstermiyorsanız, Türkiye'den de NATO hususunda herhangi bir destek görmeniz mümkün değil." dedi.

GÜNDEM 23.01.2023, 20:09 24.01.2023, 17:57
Erdoğan duyurdu: Türkiye'den İsveç kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.



"Türkiye'den destek göremezsiniz"

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'i hedef alan provokasyon hakkında konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Hiç kimse, ne Müslümanların ne de diğer din ve inanç üyelerinin mukaddeslerini aşağılama hürriyetine sahip değildir. İsveç'te yapılan çirkin eylem ilk başta Müslümanlar olmak kaydıyla insanların temel hak ve hürriyetlerine saygı duyan herkese yönelik olarak yapılmış bir hakarettir. 'Haçlı Seferleri'nden bu yana Avrupa'da Türk ve İslam kavramının eş tutulduğunu çok iyi biliyor, bundan da millet olarak iftihar ediyoruz. Allah'ın koruması altında olan kutsal kitabımız, bir Haçlı artığının Kur'an-ı Kerim nüshasını yakmasıyla zarar görmez. Büyükelçiliğimizin önünde bu kepazeliğin yaşanmasına yol verenler, NATO'ya üyelik müracaatları hususunda bizden herhangi bir iyilik beklemesin. Terör örgütü üyelerini ve İslam düşmanlarını bu denli seviyorlarsa İsveç'in savunmasını da onlara havale etmeleri önerisinde bulunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin veya Müslümanların dini inancına saygı göstermiyorsanız, Türkiye'den de NATO hususunda herhangi bir destek görmeniz mümkün değil."

Yorumlar (0)