Erdoğan 1 milyonluk dava açmıştı… “Beni parayla korkutamazsın”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik olarak açtığı 1 milyon liralık dava ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Beni bu tarz davalarla ve parayla korkutamazsın” ifadelerini kullandı. 

SİYASET 05.04.2022, 15:43 05.04.2022, 17:01
Erdoğan 1 milyonluk dava açmıştı… “Beni parayla korkutamazsın”

CHP’nin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, enflasyon verileri ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mevcut fiyatların vatandaşın belini büktüğünü dile getiren Kılıçdaroğlu, “Enflasyonun hali ortada. İktidar ise vatandaşlara ‘fedakârlık yapın’ diyor. Enflasyon, yeryüzündeki en haksız vergidir” şeklinde konuştu. 

“Bu söylemime devam edeceğim”

Kendisine yönetilen ‘5’li çete’ tepkilerine de cevap veren ve bu konuda mahkemenın almış olduğu ihtiyati tedbir kararını yorumlayan Kılıçdaroğlu, bu sözlerinin arkasında olduğunu ve söylemeyi sürdüreceğini vurguladı. CHP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik açtığı 1 milyon liralık dava ile ilgili olarak “Beni bu tarz davalarla ve parayla korkutamazsın” açıklamasını yaptı. 

“Bizim dönemimizde bir evladımız bile yatağına aç bir şekilde girmeyecek”

84 milyon vatandaşın büyük sıkıntılarla boğuştuğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Herkesin hali ortada. Ülke perişan durumda. Ben onların sıkıntılarını ve sorunlarını duyuruyorum. Bizler iktidara geldiğimiz güçlü bir gelecek için kolları sıvayacağız. CHP bünyesindeki tüm belediyelerimiz, her türlü engelleme girişimlerine rağmen kararlılıkla vatandaşa hizmet ediyor. Bizim bir sözümüz var. Onu tekrarlamak istiyorum. Bizim dönemimizde bir evladımız bile yatağına aç bir şekilde girmeyecek” ifadelerini kullandı. 

Avukatlar Günü’nü kutladı

Avukatlar Günü vesilesiyle de tüm avukatların bu özel gününü kutlayan Kılıçdaroğlu, “Yargı bağımsızlığı çok önemli bir konu. Bu konuda endişe hissediyorlar. Yine aynı şekilde ücretler konusunda da bu kaygıları taşıyorlar” diyerek bu konulara çözüm üreteceklerinin altını çizdi. 

“Biraz daha sabredin”

Ziyaret ettiği her bölgede vatandaşların kendisine uzun uzun dertlerini ve sorunlarını anlattığını kaydeden CHP lideri, “Bana kâğıtlar veriyor, sorunlarını ve taleplerini anlatıyorlar. Bu insanların iş beklentisi var. Bu insanların aş beklentisi var” dedi. Manisa’da kendisine uzatılan bir notu da kamuoyu ile paylaşan Kılıçdaroğlu, “Atama bekleyen herkese sesleniyorum. Az kaldı, biraz daha sabredin” şeklinde konuştu. 

“128 milyar doların akıbeti hala meçhul”

Hayat pahalılığının dayanılmaz seviyelere geldiğinin altını çizen Kemal Kılıçdaroğlu, “Her gün zam haberlerini görüyoruz. Malum medya dışında her yerde bu haberler var. Herkesin mutfak problemi var. Büyük bir yangın var. Bayram yaklaşıyor ama vatandaşlar bir yerlere gitmekte tereddüt ediyorlar. Her ulaşıma devlet desteği var ama bu otobüste tok. Burası da önemli bir istihdam alanı. On binlerce kişi buradan ekmek yiyor” dedi. 

"Zam yağmuru var"

“Adeta zam yağmuru var” diyerek sözlerine devam eden Kılıçdaroğlu, “TÜİK’in verilerini hepimiz gördük. ÜFE’de artış yüzde 61 olmuş. ENAG’a göre rakamlar daha farklı. Onlara göre bu rakam yüzde 143. Enflasyon akıl almaz noktalara geldi. Hükümet vatandaşa ‘fedakârlık yapın’ diyor. Enflasyon dünyadaki en haksız vergidir. Zam artı zam artı zam eşittir Recep Tayyip Erdoğan. Merkez Bankası’nın paralarına ne oldu? 128 milyar doların akıbeti hala meçhul” şeklinde konuştu. 

“Burada kim kazanıyor? Faizci kazanıyor”

Ocak ve şubat aylarında bankaların yüzde 322 oranında kar elde ettiğini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kamu bankaları gelirine baktığımızda bu rakam yüzde 540 olmuş. Burada kim kazanıyor? Faizci kazanıyor. Bu hükümet de bunlara hizmet ediyor. Siz faize karşı değil miydiniz? Haram diyordunuz. Halkımız hala doları tasarruf mevduatı olarak değerlendiriyor. Yüzde 64’lük bir rakam var bu konuda ortada. İcradaki dosyalara bakalım bir de. Buradaki rakam 23 milyona ulaşmış vaziyette” dedi. 

“5’li çete demeye devam edeceğim”

“5’li çete” söylemi nedeniyle mahkeme tarafından kendisine yönelik olarak ihtiyati tedbir kararı alınmasını da yorumlayan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Mahkeme hakkımda bir karar verdi. İhtiyatlı konuşacakmışım. Nerenin mahkemesi peki bu? Sarayın mahkemesi. Ben hakkı savunmaya devam ediyorum sen 5’li çeteden yana taraf olacaksın. Ben sana asla hâkim demem. Sen 5’li çetenin bir yandaşısın. Ben ancak sana bunu derim. Demeye devam edeceğim. Bunlar 5’li çete. 18 yıllık sürece bir bakın. 5 şirkete ayrılan iş ödeneğine bakın. Bu rakam 203 milyar lira” şeklinde konuştu. 

“Benim parayla pulla işim yok, işi olan sensin”

“1 milyon liralık tazminat davası açmışlar” diyerek sözlerine devam Kılıçdaroğlu, “Beni bu tarz davalarla ve parayla korkutamazsın. Benim parayla pulla işim yok, işi olan sensin. Benim tek amacım ve tek sıkıntım, kimsenin hakkı yenmesin ve huzur ortamı artık sağlansın. Huzur içinde yaşayan insanları görelim” ifadelerini kullandı. 

“Bu devletin sahibi millettir, 84 milyondur”

“Hırsız içerden olunca kapı kilit tutmaz” sözünü hatırlatarak sözlerine devam eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizde de durum bu. Devleti idaresi dağılmış vaziyette. Bu nereye kadar böyle gidebilir? Bunu bizler demokratik usullerle birlikte çözeceğiz. Bu devletin sahibi millettir. 84 milyondur. Sen değilsin. Saraylı zihniyeti ile bu konular çözülmez” dedi. 

Yorumlar (0)