Erbakan AK Parti'yi hedef aldı: “Bir yanlıştan diğerine”

AK Parti yönetiminde bulunan Türkiye’nin fiziksel ve zihinsel açıdan yorgun olduğunu ifade eden Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AK Parti'nin hem ekonomide hem de dış politikada bir yanlıştan farklı bir yanlışa savrulduğunu dile getirdi.

SİYASET 03.10.2022, 09:46 03.10.2022, 17:55
Erbakan AK Parti'yi hedef aldı: “Bir yanlıştan diğerine”

Ahmet Hamdi Tanpınar Kongre ve Kültür Merkezi’nde partisinin 2. Olağan İl Kongresi’nde konuşan Erbakan, Milli Görüş’ün ikinci kırk senesinde Artvin’in Milli Görüş’ün bir kalesi konumuna geleceğini ifade etti.

“Türkiye’yi zihinsel ve fiziksel yorgunluğa sürüklediler”

AK Parti yönetiminde olan Türkiye’nin fiziksel ve zihinsel yorgunluğun etkisi altında olduğunu, bu yüzden hem dış politikada hem de ekonomide bir yanlıştan farklı bir yanlışa geçtiğini dile getiren Erbakan, “Bir kısımda bu hataları gerçekleştiren Cumhur İttifakı, bir diğer kesimde de insanlara yarar sağlamak bir tarafa dursun, içerisinde İstanbul Sözleşmesi gibi bir kışkırtıcı ifadenin savunucularını bulunduran, içlerinde LGBT destekçilerini durduran, içerisinde ‘Din dersi mecburi ders olmasın.’ söylemlerini barındıran, içerisinde 9 Eylül zaferi kutlamalarında Yunanlılara laf edeceği yerde, geçmişimize dil uzatmayı hak sayanları çatısı altında tutan garabet taraf.” diye konuştu.

“İki taraftan da fayda gelmeyecektir”

Mevcut yönetimin karşısında bulunan 6’lı masanın Türkiye’nin problemlerine çözüm getiremeyeceğini dile getiren Erbakan, “6’lı masa, yani çoğu kişinin masa başındakiler şeklinde ifade ettiği, bizim söylemlerimizle altın günü görüşmelerini sürdürüyorlar. Bugün de bir defa daha bir araya geldiler. 7 defa masanın etrafında, 30 defa masanın haricinde baş başa, yani toplam 37 defa oturup konuşmuşlar. Altı aydır bu şekilde devam ediyor. Ancak meydanda hiçbir somut proje bulunmuyor. Ekonomik krizden ne şekilde kurtulacağımıza dair bir projeleri yok. Bir cumhurbaşkanı adayları bulunmuyor. Varsa yoksa tek cümleleri parlamenter sistem. Tarafımız uzun süredir 6’lı masa kesiminden de Cumhur İttifakı’nda olduğu gibi ülkeye herhangi bir yarar gelmeyeceğini söylüyoruz.” dedi.

Yorumlar (0)