İsrail’den, Ukrayna ve Rusya’daki Yahudilere ‘göç’ çağrısı

İsrail Başbakanlık Ofisi, yayımladığı yazılı açıklama ile Ukrayna ve Rusya’daki Yahudilere seslenerek, “On binlerce kişiyi kapsayan büyük göç dalgasını kabul etmeye hazırız” ifadelerini kullandı. 

YAŞAM 03.10.2022, 09:50
İsrail’den, Ukrayna ve Rusya’daki Yahudilere ‘göç’ çağrısı

Ukrayna’da devam eden çatışmalar ve Rusya’da ilan edilen kısmi seferberlik sebebiyle iki ülkeden göç eden Yahudi sayısı her geçen gün artıyor. Yahudi nüfusu oldukça fazla olan iki ülkedeki son duruma ilişkin İsrail Başbakanlık Ofisi’nden dikkat çekici bir çağrı yapıldı. Ukrayna ve Rusya’dan ayrılmaya hazırlanan Yahudilere seslenen İsrail Başbakanlık Ofisi, büyük göç dalgasını kabul etmeye hazır olduklarını vurguladı. Bu kapsamda Rusya’dan İsrail’e her ay yaklaşık 6 bin Yahudi’nin göç etmesi planlanıyor. 

“Rusya’dan İsrail’e her ay yaklaşık 6 bin Rus göçmenin gelmesi bekleniyor”

Konuya ilişkin son gelişmeleri paylaşan İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN), İsrail Entegrasyon Bakanı Pnina Tamano Shata’nın ülkeye göç etmesi beklenen Rus göçmenlerin topluma entegrasyonuna ilişkin önemli bir toplantı düzenlediğini duyurdu. Haberde, “Bu plan çerçevesinde Rusya’dan İsrail’e her ay yaklaşık 6 bin Rus göçmenin gelmesi bekleniyor” ifadelerine yer verildi. İsrail Merkezi İstatistik Kurumu’na göre, son 20 sene içerisinde İsrail’e en göç eden kesimler Ukraynalı ve Rus Yahudiler oldu.

Yorumlar (0)