DSP Lideri: “Kendi kendimize yeterken yağ taşıyan gemileri gözler olduk”

DSP Lideri Aksakal, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında Türkiye’deki tarımsal hareketlilik için “Acilen hamle yapılmalıdır.” ifadesini dile getirdi. Ekilebilir durumdaki tüm alanların çiftçilere bedava verilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Aksakal, ekonominin artık yönetilemeyen bir hal aldığını da değerlendirmeleri içerisinde ifade etti.

SİYASET 10.03.2022, 17:31 10.03.2022, 18:04
DSP Lideri: “Kendi kendimize yeterken yağ taşıyan gemileri gözler olduk”

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, gündeme ilişkin açıklama ve değerlendirmelerde bulundu. Haftalık olağan basın açıklamasında her zamanki gibi Covid-19 pandemisine karşı aşı çağrısında bulunan Aksakal, maske ve mesafenin önemine de dikkat çekti. Pandemi sonrasında gündemine tarım, üretim ve ekonomiyi alan Genel Başkan Aksakal, şunları dile getirdi: “Türkiye esasında bir tarım ülkesidir. Ancak şu anda tarım faaliyetleri yeterli şekilde yürütülmemektedir. Ülkemiz genelinde acilen tarımsal kalkınma ve üretim hamleleri başlatılmalıdır. Ancak bu şekilde ekonomiye yönelik olumlu seyir elde edilebilir. Ülkemizde ekilebilir alanların sayısı fazladır ve bu alanlar çiftçilere bedelsiz olarak tahsis edilmelidir. Gerekirse de önümüzdeki 2 sene boyunca çiftçilerimiz vergiden muaf tutulmalıdır.”



“Dünyada kendisine yeten 7 ülkeden biriydik”

“Dünyada kendi kendine yetebilen 7 ülkeden biriyken şimdi Ukrayna’dan gelecek olan Ayçiçek yağı gemilerini yaşlı gözlerle izler olduk. Bu, bizim kanımıza dokunuyor. Ekonomimiz artık iyi değil ve iyi de yönetilemiyor. Ekonomimiz gibi artık hekim sayımız da iyi durumda değil. Ülkemizde büyük bir hekim açığı var. Sağlık Bakanı sanırım bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı’na yeterli sunum yapmıyor. Yakın danışmanları da bilgi vermiyor herhalde ki biz de Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarını şaşkınlıkla dinliyoruz.”



“Ülkemiz için yeni kıyafet hazırlanıyor”

“Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ismini verdikleri yeni bir kıyafeti ülkemiz için hazırlıyorlar. Bugün geldiğimiz noktada Millet İttifakı, ‘Birinci AK Parti Dönemi’ arayışında. Bunu net şekilde görüyoruz. Anayasamızın ilk dört maddesini ve bu konudaki milli hassasiyetlerimizi yine, yeni ve yeniden tartışma konusu haline getirdiler. Cumhuriyetimizin temeli olan laiklik ilkesini vicdan ve din özgürlüğü kalıbına sokarak iğdiş ettiler. Bölücü terör örgütlerinin beklentilerini karşılayan talepleri pervasızca ortaya koydular. Tüm bunların tezahürünü de bize izlettiler."

Yorumlar (0)