Elbistan’a dünyanın en büyük lavanta bahçelerinden biri kuruluyor

Kahramanmaraş’ta yer alan Elbistan’a dünyanın en büyük lavanta bahçelerinden biri kuruluyor. 1 milyon metrekarelik bir alanda oluşturulan vadiye 75 bin fide dikimi gerçekleştirildi. Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz dünyanın en büyük lavanta bahçelerinden birini Elbistan’a kazandırmak istediklerini ifade etti.

TARIM 10.03.2022, 14:33 11.03.2022, 18:04
Elbistan’a dünyanın en büyük lavanta bahçelerinden biri kuruluyor

Kahramanmaraş’ta yer alan Elbistan’a Türkiye’nin en geniş alanlı lavanta vadisi yapıldı. 1 milyon metrekarelik ve 1 milyon metreküp dolgu ile oluşturulan vadi üzerinde 75 bin fide dikim işlemi gerçekleştirildi. Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz yaptığı açıklamalarda lavantanın bu bölgede alternatif ürün anlamında yaygınlaşmasını istediklerini ifade etti. Gürbüz ayrıca bu bölgede elde edilecek deneyimlerle birlikte mahallelerde yer alan üreticilere de yardım edeceklerini belirtti.

“Dünyanın en büyük ve en iddialı lavanta bahçelerinden birini Elbistan’a kazandıracağız”

Elbistan Belediye Başkanı Gürbüz şu ifadelerde bulundu:

1 milyon metrekare genişlikteki bir alanda üretim gerçekleştiriyoruz. Dünyanın en büyük ve en iddialı lavanta bahçelerinden birini Elbistan’a kazandırmak için çalışıyoruz. Üzerinde çalıştığımız alan eskiden kayalık bir bölgeydi ama buraya 1 milyon metreküp dolgu getirdik. Dolguların üzerinde 75 bin fidan dikimi gerçekleştirdik. En büyük amacımız çiftçimizin kazanması.

“Devasa bir turizm alanına dönüşecek”

Şu an 500 bin metrekarelik Pınarbaşı’nda bulunan alan 1 milyon metrekarelik alanla birleştiğinde bu lavanta alanı çok daha büyük bir turizm alanına dönüşecek. Bunun gerçekleşmesi için üniversitelerimiz ile de ortak bir çalışma yürütüyoruz. Kırsal bölgelerde yer alan vatandaşlarımızın da lavanta üretmesi için gerekli çalışmaları yapacağız.

Yorumlar (0)