DSP Genel Başkanı Aksakal’dan Yunanistan çıkışı: “Bu işler yanlış”

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, düzenlediği basın toplantısında yaşanan son gelişmeleri, dünya ve ülke gündemini değerlendirdi.

SİYASET 08.09.2022, 17:50 08.09.2022, 17:57
DSP Genel Başkanı Aksakal’dan Yunanistan çıkışı: “Bu işler yanlış”

Seçimlere az bir süre kaldığını ifade eden Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, Türkiye gündemi ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

“Hainler çöplüğünde yerinizi alırsınız”

HDP’ye bakanlık verilmesi iddiaları ile ilgili açıklamada bulunan Aksakal, “Yeni anayasal sistemle beraber meydana getirilen koşulların, asil Türk milletinin ileri günleri HDP gibi bir terör örgütünün yanında olan bir partiye teslim edilmesi durumu ayrı bir talihsizlik konusudur. Demokratik Sol Parti olarak şu an da mevcut her iki ittifakın üyelerine seslenmek istiyorum. Her kim bu bölücü teröristler ile dolaylı ya da doğrudan iş birliği yapmayı düşünürse, şanlı Türk tarihi içerisinde bulunan hainler çöplüğünde lâyık görüldüğünüz yerinizi alırsınız. Son zamanlarda kamuoyunda tartışılan HDP’ye bakanlık verilmesi hususunu kaygıyla takip ediyor ve yadırgıyoruz.” dedi.

“Üretimin önünde duran engeli kaldırın”

Ekonomi ve enflasyona değinen Aksakal, “Eğer üretim yapamıyorsanız başkalarının iyiliğine muhtaçlıktan uzak duramazsınız. Yeniden söylüyorum, üretimin önündeki engelleri kaldırın, ekonomi modelimizi Karma Ekonomi şekline çevirin. Büyükşehir Yasasını daha fazla zaman geçirmeden düzenleyin, köyleri çiftçilere geri verin, hatta yönetimin ekilebilir arazilerini belirli bir bedel ile üreticinin kullanımı için tahsis edin. Diğer türlü enflasyonda görülen artışın önüne geçmeniz imkansızdır.” şeklinde konuştu.

“Ülkenin demografik yapısını bozacak”

Suriyeli mülteci sayısının demografik yapıyı tehdit ettiğini ifade eden Aksakal, “Suriye’de meydana gelen iç savaştan kaçıp, ülkemize sığınanlara kucak açtık. Ancak plansız ve hesapsız şekilde devam eden işlem artık kontrolden çıktı. Kaygılarımızın haklı olduğunu dile getirmek isterim. Zira miktarı hususunda hükümet ve devlet kurumları bile ayrı rakamlar açıklıyor. Bu badire, ilerleyen süreçlerde ülkemizin demografik yapısını riske sokacak boyutlara gelme durumundadır. Ve hatta bu tehlike şu zamanda da açık bir şekilde görülmektedir. Bu husus her çeşitte siyasi karşıtlıktan uzak tutulmalıdır. Bir devlet siyaseti halinde muhalefet ve iktidarın ortaklığı ile birlikte ara vermeden çözüme ulaştırılmalıdır.” dedi.

“Yunanistan’ın yaptığı en hafif tabirle ağır tahriktir”

Son zamanlarda gündemde olan Yunanistan hususuna değinen Aksakal, “Yunanistan’ın ortak görev bölgesinde faaliyette olan uçaklarımıza hava savunma sistemi ile hedef kilitlemesi davranışı en hafif söylemle ağır tahrik şeklinde nitelendirilmelidir. Ege’nin neredeyse bir bütünü Yunan denizi olarak kullanmaya kalkışıyor. Buna yalnızca “bir gece ansızın gelebiliriz” demek yetmeyecektir. 2004 yılından bu zamana kadar 2 kayalık ve 20 adanın işgal edilmesine karşı 18 sene kadar sessiz olup, bugün bu ifadelerle bir duruş gösteriliyormuş gibi yapmak inandırıcılıktan uzak davranışlardır. Bu adalar Türkiye’nindir ve ivedilikle gereği yapılmalıdır.

Yunanistan’da yakın zamanda seçimler olacakmış, iç siyasetlerine karşı sunî bir kriz oluşturuyorlarmış. Bu tarz inandırıcılığı olmayan nedenler kabul edilmeyecektir. O zaman çıkar birisi sorar, bizim de seçimlerimize az kaldı. Bu davranışlar iç siyasette bulunan seçmenleri konsolide etmek adına yapılıyor? Bunlar yanlış işler!” şeklinde konuştu.

“Enerji krizi Türkiye’yi de etkileyecektir”

Dünyanın büyük bir enerji krizi ile boğuştuğunu ifade eden Aksakal, “Rusya’nın gerek petrol gerekse doğal gaz üzerinde sağladığı durumların ardından bizim de bu husus ile ilgili çözüm bulmamız gerektiğine işaret etmektedir.

Bizi bekleyen kış mevsimi sebebiyle, Avrupa ile beraber Türkiye’yi de etkisi altına alacak olan bu kriz, Türk ekonomisi ve Türk halkı adına da büyük bir önem taşımaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı tarafından her ne kadar da olsa “Türkiye bu krizden etkilenmeyecek” dense de durum hiç de o kadar iç açıcı olmayabilir. Bu düşünülen ancak bu zamana gelene kadar çözüme dahi ulaştırılmayan enerji problemi hususunda DSP olarak oldukça radikal olanaklar öneriyoruz. Dışa bağımlı olan enerji düşüncesi yerine tamamıyla yerli olan kaynaklar ile enerji siyasetini hayata geçirmek mecburiyetindeyiz.” dedi.

Yorumlar (0)