Diyarbakır'da miting yapan Erdoğan'dan "kent uzlaşısı" tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da düzenlenen mitingde CHP ve DEM Parti'ye yüklendi. Erdoğan, "Kirli bir ittifak kurguladılar, adına da 'kent uzlaşısı' dediler. Diyarbakır Cezaevi'nin edebiyatını yapadursunlar. Biz hizmet peşindeyiz." dedi.

SİYASET 27.03.2024, 15:11 Hakan Öksüz
Diyarbakır'da miting yapan Erdoğan'dan "kent uzlaşısı" tepkisi

AK Parti'nin Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitinginde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminde Diyarbakır'da arzu ettiğimiz oy oranına ulaşamadık. Tek parti faşizminin günümüzdeki temsilcisi olan CHP adayı yüzde 71,5 oy alırken bu kardeşinizin oyu yüzde 28,5'te kaldı." dedi.

"DEM, sizin oylarınızı işporta pazarına çıkarmış"

CHP'ye ağır sözlerle yüklenen Erdoğan, "Kirli bir ittifak kurguladılar, adına da 'kent uzlaşısı' dediler. Bavul bavul paralar ortaya saçıldı. Nereden gelip nereye gidiyor bunlar? DEM'in tek sermayesi sizin oylarınız değil mi? Demek ki sizin iradenizi işporta pazarına çıkardılar." ifadelerini kullandı.

"Diyarbakır Cezaevi'nin edebiyatını yapadursunlar"

CHP'li yöneticilerinin yaptığı bazı açıklamaların faşizm koktuğunu belirten Erdoğan, "Diyarbakır özgürlüğü ve huzuru hangi dönemde gördü? AK Parti döneminde değil mi? Diyarbakır Cezaevi'nin edebiyatını yapadursun onlar. Biz Diyarbakır'ı kültür ve müze merkezine çevirdik. Onların yaptığı siyaset, her evden bir cenaze çıkartmak üzerineydi. Biz ise evlatlarımızı yaşatmak ve iyi eğitim almalarını sağlamak için çabaladık." değerlendirmelerinde bulundu.

"Ayaklarına basıyoruz, PKK'ya koşuyorlar"

Terör ile arasına mesafe koyan herkesle masaya oturacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütü PKK ile mücadelemiz sürüyor. Sınırlarımız içinde kıpırdayamaz hale geldi PKK. Komşu ülkeler ateş çemberinde kıvranırken biz güvenlikten ödün vermedik. Biz milli çıkarlarımızdan taviz vermeyip bazılarının kuyruğuna basıyoruz, onlar PKK'ya koşuyor." dedi.

Yorumlar (0)