Erdoğan'dan "DEM Partililerle ittifak" açıklaması

Tokat'ta miting düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiden yerel seçime kadar pek çok konuda açıklamalarda bulundu. DEM Parti üzerinden CHP'ye yüklenen Erdoğan, "Fazladan 3-5 belediye almak için DEM Partililerle ittifaka girdiler. Talimat Kandil'den geliyor, kentlerde uygulanıyor." ifadelerini kullandı.

SİYASET 25.03.2024, 16:43 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan "DEM Partililerle ittifak" açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında Tokat'a geldi. Burada yapılan mitingde vatandaşlara seslenen Erdoğan, "Mesele AK Parti ya da Erdoğan değil, mesele Türkiye. Bu seçimler, 14-28 Mayıs'ta yapılan seçimlerin tamamlayıcısı olacak. O seçimlerde terör şakşakçılarına derslerini vermişti Tokatlı kardeşlerim. " dedi.

Emekli ve çalışanlara seslendi

2024'ün ikinci yarısı itibarıyla enflasyonun inişe geçeceğini kaydeden Erdoğan, "Bütçe olanaklarını genişletmek için hazırlıklar yapıyoruz. 2025 itibarıyla emekliler ve çalışanlarımızın alım gücünün eskisinden de iyi olmaya başlayacağını öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Fazladan 3-5 belediye almak için DEM Partililerle..."

CHP'yi kıyasıya eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eğer bana son 30 yılda en çok hayıflandığım şeyi sorarsanız, muhalefet derim. DEM Partililerle ittifaka girdiler. Niye? Fazladan 3-5 belediye almak için. Kandil'den talimat geliyor; İstanbul, Ankara ve Mersin'de uygulanıyor. DEM Parti, zaten siyasi parti gibi davranmıyor. Bir örgüt aparatı gibi hareket ediyor." diye konuştu. 

"Dünyada CHP gibi muhalefet yok"

Yıllar boyunca CHP'nin daima darbe ve vesayet safında yer aldığını söyleyen Erdoğan, "CHP zihniyeti bu. O yüzde Türkiye'de siyasi muhalefet hep eksik kalmıştır. Hizmet yolunda proje ve iş lazım. Lafla olacak şeyler değil bunlar. Dünyada CHP'nin yaptığı şekilde muhalefet yapmaya çalışan yok." dedi.

Yorumlar (0)