Emeklilerin bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Tarih belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere Ramazan Bayramı ikramiyesinin ödeme tarihlerini açıkladı. Sosyal medya hesabından yapılan duyuruya göre, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında gelir ve aylık alanlara yönelik ikramiyeler, belirlenen tarihlerde ödenecek.

EKONOMİ 25.03.2024, 11:57 25.03.2024, 11:59 Buse Önder
Emeklilerin bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Tarih belli oldu

SSK kapsamında gelir ve aylık alanlardan maaş ödeme günü ayın 17 ve 18’i olanlara 2 Nisan, 19, 20, 21 ve 22’si olanlara 3 Nisan, 23, 24, 25 ve 26’sı olanlara ise 4 Nisan’da ikramiyeleri ödenecek. Bağ-Kur kapsamında gelir ve aylık alanların tamamına ise 5 Nisan’da ödeme yapılacak. Emekli Sandığı kapsamında gelir ve aylık alanlardan maaş ödeme günü ayın 1 ve 2’si olanlara 2 Nisan, 3, 4 ve 5’i olanlara ise 3 ile 5 Nisan arasında ikramiyeleri ödenecek.

Bakan Işıkhan, paylaşımında, "Emekli vatandaşlarımızın bayram ikramiyesi ödemeleri Ramazan Bayramı öncesinde 2 Nisan ile 5 Nisan arasında banka hesaplarına yatırılacaktır. Kıymetli emeklilerimiz ve aileleri için hayırlı, bereketli olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yüzde 50 artış gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce yapmış olduğu açıklamada, emeklilerin bayram ikramiyesinin 3 bin lira olacağını duyurmuştu. Erdoğan, Giresun’daki bir miting sırasında yaptığı konuşmada, "Önce 1000 lira olan bayram ikramiyesini evvela 1100 liraya, sonra 2 bin liraya çıkardık. Önümüzdeki bayramda bu rakamı yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükselteceğiz" demişti.

Ülkede emekli maaşı alan ve vefat edenlerin hak sahipleriyle birlikte 16 milyon kişi bulunuyor. Yapılan her bir iyileştirmenin bütçeye maliyetinin düşünüldüğü ve ekonomide gerçek ve kalıcı refah artışını sağlayacak güçlü bir altyapı kurma amacının olduğu vurgulandı. Erdoğan, "Hayat pahalılığı sorununu çözdüğümüzde diğer alanlarda çok daha hızlı yol alabileceğimiz bir iklime sahibiz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)