Milyonlarca emekliye zamlı ödeme: Promosyonda büyük gün!

Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere banka promosyonu müjdesi verdi. Peki yeni promosyonlar ne kadar? Özel bankalar da promosyon artışına gider mi? Promosyon başvuruları için süreç başlıyor. İşte detaylar...

EKONOMİ 24.03.2024, 11:37 24.03.2024, 11:39 Buse Önder
Milyonlarca emekliye zamlı ödeme: Promosyonda büyük gün!

Kamu bankalarında emekli aylığı promosyonları 8 bin ile 12 bin TL arasında değişecek. Başvurular ise pazartesi günü başlayacak. Konuyla ilgili olarak, Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, önemli açıklamalarda bulundu.

Yılmaz'ın yaptığı açıklamalara göre, kamu bankalarında yapılan bu artışın özel bankaları da tetikleyeceği öngörülüyor. Önceki dönemde kamu bankalarında en düşük promosyon miktarı 3 bin TL iken şimdi bu miktar, yüzde 166 oranında bir artışla 8 bin TL'ye yükseldi.

Yüzde 50 bandında bir yükselme var

Yılmaz'ın belirttiğine göre, en yüksek promosyon miktarı ise önceki dönemde 8 bin TL iken, yüzde 50'lik bir artışla 12 bin TL'ye yükseldi. Bu durum özel bankaları da etkileyecek. Özel bankalarda en yüksek promosyon miktarı 15 bin TL idi. Ancak kamu bankalarında yaşanan bu yüzde 50'lik artışın ardından, özel bankaların da promosyon miktarını artırması bekleniyor.

Tahmini olarak özel bankalardaki promosyon miktarının yüzde 50 artışla 22 bin 500 TL'ye çıkması öngörülüyor.

Banka tercihi yaparken dikkat

Banka promosyonlarının neye göre belirlendiğini açıklayan Yılmaz,  her bankanın kendi içerisinde farklı kampanyaları bulunduğunu belirtti.

Bazı bankalar hediye kredi kartı sunarken, bazıları düşük kredi faiz oranları vaat ediyor. Ayrıca kredi kartı aidatı alınmaması, EFT ve havale ücreti gibi avantajlar da sunulabiliyor. Emeklilerin banka seçerken sadece promosyonlara değil, bankaların diğer ürün ve hizmetlerine de dikkat etmeleri gerektiğini belirtiyoruz. Bu sayede daha sağlıklı bir tercih yapabilirler.

Yorumlar (0)