Usta oyuncu Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı: İlk açıklama geldi

İnanır, Beykoz'daki ikametinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Gelen bilgilere göre, sabah saatlerinde inme geçiren sanatçının bilinci kapalı olarak hastaneye sevk edildiği belirtildi.

MAGAZİN 24.03.2024, 11:56 24.03.2024, 17:54 Buse Önder
Usta oyuncu Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı: İlk açıklama geldi

Bu sabah, evinde inme geçiren usta sanatçı Kadir İnanır, bilinci kapalı halde Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Sağlık durumu hakkında yeğeni Levent İnanır ile Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam ve Jülide Kural tarafından açıklama yapıldı.

Bakan Koca’dan açıklama geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kadir İnanır'ın sağlık durumu hakkında yaptığı açıklamada, "Bu sabah Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine bilinci kapalı olarak getirilen Sn. Kadir İnanır, serebral arter damarında tıkanıklık tespit edilmesi üzerine başarılı bir operasyon geçirdi. Yoğun bakıma alınarak entübe edilmiş ve uyutulmuş durumda takip edilmektedir. Klinik seyri ve beyin görüntülemeleri sonucunda uyandırılması planlanmaktadır. Değerli sanatçımızın ailesine ve sevenlerine bu üzücü süreçte geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Hayati tehlikesi bulunmuyor

Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi veren yeğeni Levent İnanır ise, "Beyinde emboli yani pıhtı atması meydana geldi. Doktorlar zamanında müdahale ederek başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Şu an için hayati tehlikesi bulunmamakla birlikte, belki arazi kalabilir. Ancak erken müdahalenin olumlu sonuçlar doğuracağını düşünüyoruz. Ambulansla hastaneye getirilen amcamızın sağlık durumuyla ilgili gerekli müdahaleler yapıldı" şeklinde konuştu.

‘Bilinci kapalı ve entübe edildi’

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam, usta oyuncu Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sağlam, İnanır'ın acil olarak hastaneye getirildiğini ve ilk müdahalenin hızlı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti. İlk değerlendirmelerde, sağ tarafında felç bulguları ve bilincinin kapalı olduğu tespit edilen İnanır'ın beyin tomografisi sonucunda ana damarda tıkanıklık olduğu ortaya çıktı.

Başhekim Sağlam, hastanın ilk 2 saat içinde yapılan operasyonla tıkalı damardaki pıhtının başarılı bir şekilde alındığını ve beynin beslenmesinin sağlandığını ifade etti. Yapılan işlemin başarısını teyit eden MR görüntüleriyle beynin beslenmesinin iyi olduğu belirlendi. Ancak, İnanır'ın durumunun stabil olması için entübe edilerek yoğun bakıma alındığını açıkladı.

‘Yalnızca resmi açıklamalara güvenin’

Julide Kural tarafından yapılan açıklamada ise, İnanır'ın tedavisinin yoğun bakımda devam ettiği ve sağlık durumuyla ilgili bilgilendirmelerin sadece doktorları ve kendisi tarafından yapılacağı vurgulandı. Kural, halktan İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili yalnızca resmi açıklamalara güvenmelerini rica etti.

Yoğun bakıma alınmıştı

Ünlü Türk sanatçı Kadir İnanır, 3 yıl önce Muğla'da ani bir rahatsızlık geçirmiş ve ambulansla Denizli'ye sevkedilmişti. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan İnanır, o dönem yoğun bakıma alınmıştı.

Hastaneden bugün yapılan açıklamada, "Kadir İnanır'ın klinik seyrinde bir sapma gözlenmesi üzerine akşam üzeri ameliyata alınmıştır. Ameliyat başarılı geçmiş olup, kendisinin yoğun bakımda tedavisi devam etmektedir" denilmişti.

Sağlığına kavuşmuştu

Özellikle "beyin kanaması nedeniyle akşam saatlerinde ameliyata alındığı" haberi sevenlerini endişelendirmişti. Ancak kısa süre sonra İnanır'dan iyi haber gelmişti. Ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesine alınan İnanır, bir süre burada tutulmuş ve uyandırılarak sağlığına kavuşmuştu.

Yorumlar (0)