Ukrayna iki Rus gemisini vurdu

Rusya'nın Kiev ve batıdaki Lviv bölgesini havadan bombalamasıyla birlikte, Ukrayna ordusu da karşılık olarak Rus gemilerini ve altyapı tesislerini hedef aldı.

DÜNYA 24.03.2024, 12:33 25.03.2024, 13:46 Buse Önder
Ukrayna iki Rus gemisini vurdu

Rusya'nın Moskova saldırısının ardından, çatışmalar Rusya ile Ukrayna arasında şiddetlenerek devam ediyor. Ukrayna ordusu bugün yaptığı açıklamada, Rus hava saldırısının Lviv'deki kritik altyapı tesislerini hedef aldığını duyurdu. Ayrıca, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rusya'nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım yarımadasındaki Sivastopol şehrine düzenlediği saldırıda, iki Rus çıkarma gemisini vurduğunu bildirdi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Stratejik İletişim Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Yamal ve Azov amfibi çıkarma gemilerini, bir iletişim merkezini ve Karadeniz Filosu'nun bazı altyapı tesislerini başarıyla vurdu" denildi.

Rusya saldırıya geçti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, cuma günü gerçekleşen ve 133 kişinin hayatını kaybettiği Moskova saldırısını Ukrayna ile bağlantılı olarak öne sürmüştü. Putin'in bu iddiası üzerine Rusya, Kiev ve turistik Lviv şehrine hava saldırıları başlattı.

Lviv'e komşu Polonya'nın savaş uçakları, olası ihlalleri önlemek amacıyla alarm durumuna geçti. Polonya yetkilileri, saldırılar sırasında Rus füzeleri tarafından hava sahalarının kısa süreli olarak ihlal edildiğini duyurdu, ancak daha sonra güvenliğin sağlandığını belirtti.

Yorumlar (0)