Kadir İnanır’dan iyi haber geldi

Beykoz'daki ikametinde rahatsızlanan usta sanatçı Kadir İnanır, hastaneye sevk edilerek ameliyata alınmıştı. Oyuncunun sağlık durumuyla ilgili yeni bir açıklama geldi.

MAGAZİN 27.03.2024, 15:48 28.03.2024, 16:05 Buse Önder
Kadir İnanır’dan iyi haber geldi

Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden biri olan Kadir İnanır, geçtiğimiz 24 Mart Pazar günü evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Oyuncunun sağlık durumuyla ilgili Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam tarafından yapılan açıklamada, İnanır'ın bilincinin açık olduğu ve mesajlara gülümseyerek cevap verdiği belirtildi.

Sağlam, İnanır'ın iletişim kurabildiğini ve cevap verebildiğini, ancak şu an için konuşmak için yorgun olduğunu ifade etti.

Koca’dan açıklama geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili detayları paylaştı. Bakan Koca, İnanır'ın beyin damarındaki tıkanıklığın açılmasının ardından yoğun bakıma alındığını ve uyutularak gözlem altına alındığını belirtti.

İnanır'ın vücudunun bu süreci henüz tolere edemediği için entübe durumundan çıkarılamadığını ifade eden Koca, hastanın motor hareketlerinin başladığını ve genel durumunun iyiye gittiğini aktardı. Tedavinin yoğun bakımda devam ettiğini vurgulayan Koca, İnanır'ın uyandırma sürecinin devam ettiğini bildirdi.

Ne olmuştu?

Kadir İnanır'ın rahatsızlanması, sanat camiasını ve sevenlerini endişelendirmişti. İnanır'ın Beykoz'daki ikametinden rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı ve yapılan tetkikler sonucunda beyin tomografisi ve MR çekildiği belirtilmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarına göre, başarılı bir operasyonla tıkalı olan serebral arter damarının açılmasının ardından İnanır yoğun bakıma alınmış ve tedavi süreci başlatılmıştı.

Yorumlar (0)