"Yüksek enflasyon yüzünden verdiğimiz eriyor" diyen Erdoğan duyurdu

AK Parti'nin Aksaray mitinginde katılımcılara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye dair açıklamalarda bulundu. "Yüksek enflasyon ortamında ne verirsek verelim, kaybolup gidiyor." diyen Erdoğan, ekonomiye dair önemli mesajlar verdi.

GÜNDEM 26.03.2024, 15:37 26.03.2024, 15:58 Hakan Öksüz
"Yüksek enflasyon yüzünden verdiğimiz eriyor" diyen Erdoğan duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlere 5 gün kala mitinglerine devam ediyor. AK Parti'nin Aksaray mitinginde vatandaşlara hitap eden Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Enflasyonun can yaktığını söyleyen Erdoğan, "Hayat pahalılığı ile boğuşuyoruz. İlk etapta enflasyonu kontrol altında tutmalıyız. Bunu başarmak için gerekli kararlılığa sahibiz. Sadece biraz daha sabır diyoruz." dedi.

"Yüksek enflasyon ortamında ne verirsek verelim, kaybolup gidiyor"

Çalışan ve emeklilerin maaşlarına yapılan zamdan söz eden Erdoğan, "1 Ocak'ta çalışanlarımız ile emeklilerimizin maaşına yüzde 50 zam yaptık. Emekli ikramiyelerinde yüzde 50'lik artış yaptık. Yaklaşık 8-12 bin lira yükselttik banka promosyon ödemelerini. Yılın ikinci yarısı itibarıyla enflasyon inişe geçecek, daha da rahatlayacağız. Yüksek enflasyon ortamında ne verirsek verelim, kaybolup gidiyor." ifadelerini kullandı.

"Ülkemizi karamsarlık bataklığına sürüklemek isteyenler..."

Geçici sıkıntıların, Türkiye'nin asırlık hedeflerinin önüne konulamayacağını kaydeden Erdoğan, "Ülkemizi karamsarlık bataklığına sürüklemek isteyenler, milletimizle aramızın açılacağını zannediyor. Vesayetin her çeşit tuzağıyla uğraştık. Emperyalistlerin kuşatmalarını kırdık. Şu an istediğimiz yere ulaşamasak da birçok alanda ön saflardayız. Bunları yaparken dünyadaki olaylara kayıtsız kalmıyoruz. Sözde büyük devletlerin, kimseye hayrının dokunmadığını acı şekilde görüyoruz. Gazze'de yaşananlar buna örnektir." değerlendirmelerini yaptı. 

Yorumlar (0)