Gün ağardı korkunç tablo ortaya çıktı! Çok sayıda kayıp var

Baltimore'da, 1977'de yapılan ana köprü olan Francis Scott Key'e bir kargo gemisi çarpıp yerle bir etti. Kazada köprünün üzerinde bulunan 20 kişi ve birçok araç suya düştü, yetkililer kayıpların olduğunu bildirdi.

DÜNYA 26.03.2024, 15:47 26.03.2024, 15:50 Buse Önder
Gün ağardı korkunç tablo ortaya çıktı! Çok sayıda kayıp var

Amerika Birleşik Devletleri'nin Maryland eyaletine bağlı Baltimore şehrinde, yaklaşık 600 bin kişinin yaşadığı bölgede, şehrin ana köprüsü olan Francis Scott Key Köprüsü'ne akılalmaz bir kaza meydana geldi. Yerel saatle 01:27'de gerçekleşen olayda, köprüye çarpan bir kargo gemisi nedeniyle büyük çapta hasar oluştu.

Kazaya karışan geminin adı Dali olarak bildirilirken, 348 metre uzunluğunda olduğu belirtildi. Geminin Baltimore limanından sadece 27 dakika önce ayrıldığı ve Sri Lanka'ya doğru seyredeceği öğrenildi.

Birçok kayıp var iddiası

Olay anına ait kamera kayıtlarında, köprünün yıkılma anları farklı açılardan görüntülendi. Kazanın yaşandığı sırada köprü üzerinde insanlar ve birçok aracın bulunduğu belirtildi. Ancak, köprüde oluşan hasarın boyutu henüz netlik kazanmadı.

Ne Baltimore Polisi ne de Maryland Liman İdaresi olaya dair resmi bir açıklama yapmadı. Köprünün yıkılmayan kısımları ise trafiğe kapatıldı. Ancak, doğrulanmamış iddialara göre, kazadan sonra suya düşen araçlar nedeniyle birçok kişinin kayıp olduğu öne sürüldü.

Köprünün bakımı için çalışıyorlardı

Baltimore Belediye Başkanı Brandon Scott, olaydan haberdar olduğunu ve yerel yetkililerle temas halinde olduğunu belirtti. Scott, bölgede yapılan çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Şimdiye kadar olayda herhangi bir can kaybının yaşanmadığı ancak 20 kişi ve çok sayıda aracın suya düştüğü, bu kişilerin akıbetinin belirsiz olduğu ifade edildi.

Yetkililer, suya düşen kişilerin köprünün bakımı için çalışan işçiler olduğunu açıkladı. Baltimore'da hava şartları oldukça soğuk olduğu belirtilirken, suyun sıcaklığının daha da düşük olduğu bilgisi verildi.

Yeni fotoğraflar geldi

Uluslararası ajanslar, korkunç kaza sonrası gündüz saatlerinde çekilen fotoğrafları yayınladı. Yetkililer, kayıpların suyun altında tespit edildiğini belirterek, sonar cihazlarının araçları tespit ettiğini ancak henüz sayısını net olarak bilmediklerini ifade etti.

Yorumlar (0)