Deva Partisi lideri Ali Babacan'dan net yanıt: "Altılı masada HDP var mı?"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bolu'da "HDP yanınızda mı?" diye kendisine soru soran vatandaş, tek başlarına seçime gireceklerini söyleyerek HDP'nin masada olmadığını belirtti. 

SİYASET 04.06.2022, 09:31
Deva Partisi lideri Ali Babacan'dan net yanıt: "Altılı masada HDP var mı?"

Partisinin Bolu İl Başkanlığının açılış töreni ve birtakım ziyaretlerde bulunmak için DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bolu’ya geldi.

"HDP masada mı?" sorusu

Babacan, merhum hayırsever İzzet Baysal'ın mezarını ilk olarak ziyaret etti. Ardından ise İzzet Baysal Caddesi'nde yürüyerek, vatandaş ve esnafla sohbet edip, sıkıntılarını dinledi.

Cadde gezisi esnasında bir vatandaş, Babacan'a "6 partili masada HDP yanınızda mı? Altta var, üstte var. Evlatlarımız şehit oluyor. Masanın altında HDP var denilince milliyetçiliğinizden şüphe ediyoruz. Demirtaş'ı hapisten çıkaracaklarını söylüyorlar. Seçilirseniz onu çıkarmak için çalışacak mısınız?” şeklinde soru sordu.

"Seçime tek giriyoruz, HDP yok, ittifak diye bir şey yok"

Yaşlı vatandaşın sorusuna Babacan, "O masada HDP yok. Sizleri kandırıyorlar. Olsaydı masada otururdu. Masada olmayanlara masada diyebilir misiniz? İşimize bakıyoruz. Ülke için çalışıyoruz. Problemler fazla, sorunlar çok büyük. Biz DEVA Partisi'yiz. Diğer partiler bizi ilgilendirmez. Seçime tek gireceğiz. Biz 6'lı masada yalnızca anayasa çalıştık. İttifak diye bir şey henüz yok. Olursa nasıl olur, henüz konuşmadık. Ortak bir anayasa yaptık. İttifak olduğu zaman ona ayrı bakacağız" şeklinde yanıt verdi.

HDP'li il başkanından Demirtaş sorusu

Caddede Babacan ile karşılaşan HDP İl Başkanı İbrahim Yolci, kimliğini açıklamadan, "HDP ile iş birliği yapılacak mı? HDP'siz bir iktidar olur mu? Demirtaş'ın boşuna hapiste olduğunu dile getirmiştiniz. Bir defa da Bolu'da söyler misiniz?” sorusunu iletti.

"HDP ile diyalog var fakat iş birliği yok"

Bu soruya ise Babacan, "HDP ile diyalog var fakat bir iş birliği yok. Demirtaş'ın içeride olması hukukçuların ilgileneceği bir iş. Dosyaya bakılır. Hukuk var, adalet var. Adalet ve yargı, tarafsız ve bağımsız çalışınca gereği neyse o yapılacak" sözlerini kullandı.

Daha sonra ise Ali Babacan, açılışı yapılacak olan DEVA Partisi Bolu İl Başkanlığı’na geçti. Babacan partililere hitap etti ve ardından açılış için kurdele kesimi yapılarak il başkanlığının açılışı yapıldı.

Yorumlar (0)