Dursun Özbek, seçim vaatlerini açıkladı! 11 yeni proje…

Galatasaray’da başkanlık seçimine sayılı günler bir lansman düzenleyerek vaatlerini açıklayan Dursun Özbek, 11 yeni proje hazırladıklarını duyurdu. 

SPOR 04.06.2022, 09:49 04.06.2022, 10:01
Dursun Özbek, seçim vaatlerini açıkladı! 11 yeni proje…

Üzerine çalıştıkları 11 projeyi tek tek sayan Özbek, “Ada, yeni araziler, altyapı reformu, Hasnun Galip, gelecek vizyonu projeleri, tesisleşme reformu, Florya, spor salonu, Colombus, Kemerburgaz, Riva ve Mecidiyeköy gibi konularda önemli projeler ve çalışmalar içerisindeyiz. Bu projelerin tamamı bağımsız denetim firmalarınca incelenmiş ve onay almıştır. Bu projelerle 4 sene içinde kulübümüze yaklaşık 9,5 milyar liralık kazanç sağlayacağız” şeklinde konuştu. Lansman sonrası bir basın mensubunun Fatih Terim'in yeniden Galatasaray'a dönüp dönmeyeceğini sorması üzerine konuşan Özbek, "Seçim arifesinde Fatih Hoca'nın bu şekilde gündeme gelmesi hoş değil" dedi. 

“Galatasaray Adası, en kısa süreçte sosyal tesis olarak kongre üyelerimize hizmet verecektir”

Galatasaray’ın her zaman büyük hedefler peşinde koşması gerektiğini vurgulayan Özbek, “Ada konusunda önemli çalışmalar hazırladık. Bu konunun mali kısmı yönetim kurulumuzca karşılanacak. Galatasaray Adası, en kısa süreçte sosyal tesis olarak kongre üyelerimize hizmet verecektir. Florya’da konut projemiz de var. Bu bölgede Emlak Konut’a ait yaklaşık olarak 40 dönümlük bir arazi alınacak. İki parselde 63 dönümlük arsa ve 97 bin metrekarelik inşaat alanında bu projemizi de hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı. 

“Mecidiyeköy binasını rezidans olarak geliştirmek istiyoruz”

Colombus ve Mecidiyeköy binası ile ilgili yürütülen projeleri açıklayan Özbek, “Colombus projesi, Cemal Özgörkey’in ve onunla beraber çalışan arkadaşların vizyonu ile hazırlandı. Bu konu hakkında haftaya detayları paylaşmak daha doğru olacaktır. Mecidiyeköy binasını da rezidans olarak geliştirmek istiyoruz” dedi. 

“Kemerburgaz Tesisi’ne ayrı bir önem veriyoruz”

Riva’da konut inşaatlarına ilişkin detayları paylaşan Özbek, “Burada halen devam eden bir proje var. Bunun üzerinden bir değişikliğe gitmeden, gelirlerini bozmadan 2022, 2023, 2024 ve 2025’te tahsilat gerçekleşecek. Ana projede yer almayan ek 200 dönüm orman arazisi hakkında da ilgili prosedürler yerine getirilerek buralarda ilave konut inşaatına hız kazandıracağız. Kemerburgaz Tesisi’ne de ayrı bir önem veriyoruz. Buralarda modern tesisler hayata geçireceğiz. Bu kapsamda bir otel projesi üzerine de çalışılıyor. Çok amaçlı spor salonumuzun inşaatını da en kısa sürede bitirip burayı kazanç üreten bir nokta haline getireceğiz” şeklinde konuştu. 

“Gayrimenkuller üzerine belli planlarımız var”

Hasnun Galip projesi hakkında konuşan Özbek, “Burayı üyelere hizmet veren bir lokal, Galatasaray Lisesi’ne ve kulübümüze özel konaklama tesisi olarak düşünüyoruz. Gayrimenkuller üzerine belli planlarımız var. Gayrimenkul üzerinden elde edilecek kazançlar, arsa ve arazi alımı için kullanılacak. Bu projenin de ilerleyen süreçte kulübe büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum. GS Future da bizim için önemli bir proje. ‘Çocukluk Aşkımsın-Online Müze’, ‘Ömürlük Kombinem-Ali Sami Yen Stadyumu’ 3D oluşumlarıyla hayata geçirilecek bir çalışma. Buralarda ömürlük kombine satışı gerçekleştirilecek. Ali Sami Yen Stadyumu’nun atmosferi içinde 3 boyutlu tarihi ve unutulmaz maçlar canlandırılacak” ifadelerini kullandı. 

“Bankalar Birliği anlaşması ile Galatasaray mali bağımsızlığını yitirmiştir”

Bankalar Birliği anlaşmasıyla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulunan Dursun Özbek, “Bu anlaşma imzalandığı zaman elbette bir zorunluluktu. Ancak Bankalar Birliği anlaşmasının ağır şartları da beraberinde getirdiğini görmek gerekir. Bankalar Birliği anlaşması ile Galatasaray mali bağımsızlığını yitirmiştir. Eğer bizim bir mali bağımsızlığımız yoksa kalıcı bir sportif başarı da üretemeyiz. Bu konuda hızlı ve verimli adımlar atmak gerekiyor. Biz bu anlaşmadan bir an önce çıkmayı amaçlıyoruz. Faiz sarmalından kurtulmak istiyoruz. Kulübümüze kazandıracağımız bazı projelerle konsolide 2,6 milyar liralık gelir elde etmeyi, bununla da mali sorunların bir kısmını karşılamayı hedefliyoruz. 2026’nın sonuna kadar hedefimiz bu projelerden 9,5 milyar liralık net kazanç elde etmek” şeklinde konuştu. 

Dursun Özbek, hedefi ‘şampiyonluk’ olarak belirledi

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yıl dönümünde şampiyonluk hedeflediklerini dile getiren Özbek, “Ürettiğimiz bu önemli projeler, kulübün finansal yapısına yeni bir ivme kazandıracak ve faizleri kapatacaktır. Birçok konuda reform hazırlığındayız. Bu projelerde kalan yaklaşık 6,1 milyar liralık kazanç ise kulübümüzün geleceği adına, kurullarımızdan da gerekli onayları alarak çeşitli fonlara yatırılacaktır. Bu sene ilk hedefimiz futbolda ve diğer branşlarda şampiyonluk. Diğer branşlarda küçülmeye gitmeyeceğiz. Takımlarımıza gerekli takviyeleri gerçekleştireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yıl dönümünde şampiyonluk hedefliyoruz” dedi. 

“Küçülme gibi bir durum söz konusu olamaz”

Her koşulda Galatasaray’ın haklarını muhafaza etmeye devam edeceklerinin altını çizen Özbek, “Küçülme gibi bir durum söz konusu olamaz. Değeri kadar teklif almayan hiçbir oyuncumuz ile yolları ayırmayacağız. Yeni bir heyecanla, bütçe disiplinine harfiyen uyarak transferlerimizi gerçekleştireceğiz. Bu sezon kararlı bir şekilde şampiyonluğa yürüyen güçlü bir kadro oluşturacağız. Galatasaray’ın haklarını kimseye yedirmeyiz. Bu kulübün amacı Türk olmayan takımları yenmektir. Bunu unutmadan Avrupa kupalarında yeniden eski günlerimize dönmek için çaba sarf edeceğiz. Altyapıdan çıkacak olan genç kardeşlerimiz ile önemli bir gelir kalemi açmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. 

“Wild Card ile Euroleague’de yer almak istiyoruz”

Galatasaray’ın mutlaka Euroleague organizasyonu içinde yer alması gerektiğini dile getiren Özbek, “Erkek basketbol takımımız, NEF’in de ciddi katkılarıyla güzel başarılar elde ediyor. Bu başarılı oluşumu koruyarak Wild Card fırsatından yararlanmak ve Euroleague içinde mutlaka yer almak istiyoruz. Bunun yanında kadın basketbol ve voleybol takımlarımızda da daha profesyonel yönetimlerin yer aldığı yeni bir model tesis edeceğiz. Sutopu takımımız bildiğiniz gibi şampiyon oldu. O yapıyı mutlaka koruyacağız. Kürek takımımızın çalışma alanı konusunda Galatasaray Adası’ndaki tadilat faaliyetlerini de yaz sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)