ABD Senatosu’na bir adım daha yaklaştı: Dr. Öz senato seçimini kazandı

ABD’de yaşayan ünlü kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz, Dave McCormick'in yenilgiyi kabul etmesinden sonra Pennsylvania Senatosu ön seçimini kazandı. 

DÜNYA 04.06.2022, 10:00 05.06.2022, 10:37
ABD Senatosu’na bir adım daha yaklaştı: Dr. Öz senato seçimini kazandı

Geçtiğimiz hafta ABD’de yapılan ön seçimlerde Mehmet Öz, rakibi fon yöneticisi David McCormick’i seçim yarışında sadece 900 oyla geçmişti. 

Ön seçimlerin galibi Öz oldu

900 oyluk fark sebebiyle oyların tekrar sayılmasına karar verilmişti.

Fakat David McCormick yarıştan çekildiğini açıklayınca Dr. Mehmet Öz, Pennsylvania’da Cumhuriyetçi Parti’den senato adaylığını kazandı.

Twitter üzerinden bir açıklama yapan Öz, "David McCormick'ten telefon aldım ve sonbahar seçimlerindeki destek sözü için müteşekkirim. Amerika ve Pennsylvania için daha parlak bir gelecek arzusunu paylaşıyoruz. Ön seçimimiz artık bittiğine göre, ABD Senatosu koltuğunun John Fetterman öncülüğündeki radikal sola geçmemesi için çalışacağız.” değerlendirmesini yaptı.

Fetterman ile yarışacak

Oyların yüzde 31'inden fazlasını toplayan Öz, Pennsylvania Vali Yardımcısı John Fetterman ile kasım ayında karşı karşıya gelecek.

Seçilmesi halinde Türk vatandaşlığından ayrılacağını açıklamıştı

Ayrıca Yatırım şirketi Bridgewater Associates'in başında yer alan McCormick, Öz'ün ABD ordusu yerine neden Türk ordusunda askerliğini yaptığını, seçilmesi durumunda bir Türk vatandaşı olarak güvenlik brifingini nasıl alabileceği konusunu seçim malzemesi olarak kullanmıştı.

McCormick'in baskısı sonrasında Öz, kampanya kapsamında çifte vatandaşlığının dikkat dağıtmaya başladığını, bu sebeple ailesiyle görüş alışverişi neticesinde senatör seçilmesi durumunda Türk vatandaşlığından ayrılacağını duyurmuştu.

Yorumlar (0)