Davutoğlu’nun iç karışıklık endişesi: Bu kışı işaret etti

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı için çıkaracağı aday kriterlerini anlatan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Önemli olan konu seçimi kazanabilmek" dedi ve kış aylarına vurgu yaptı.

SİYASET 20.07.2022, 16:54 20.07.2022, 17:00
Davutoğlu’nun iç karışıklık endişesi: Bu kışı işaret etti

Cumhurbaşkanlığı adaylığı, ekonomik kriz, ittifaklar ve seçim konularının altını çizen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, dikkat çeken açıklamalarda yaptı.

“Artı 1 oy alan kazanır”

Bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Davutoğlu, “Millet İttifakı tarafından çıkarılacak olan Cumhurbaşkanı adayının MHP ve AK Parti tabanından daha fazla oy alabilecek bir kişi olması gerekiyor. Esas konu seçimden zaferle çıkabilmek. Seçimlerde illa açık ara farkla kazanılacak diye bir kaide bulunmuyor. Biliyorsunuz bu sistemi Sayın Bahçeli ve Sayın Erdoğan getirmişti. Yani artı 1 oy bile olsa alan kazanır” dedi.

“Ekonomik koşullardan kaynaklanabilir”

Davutoğlu iç karışıklık meydana geleceğine dair tartışmalara değinerek, "Bu konu hakkında özellikle bu kış mevsimiyle ilgili büyük bir endişe duyuyorum. Kış döneminde özellikle ekonomik koşullar noktasında bazı durumlar yaşanabileceğine dair kaygılarım bulunuyor” diye konuştu.

“HDP ile görüşmelerde engel görmüyoruz”

HDP ile görüşmeler hususunda ise Davutoğlu, “Gelecek Partisi adına bu şekilde bir görüşmenin bütün partilerle gerçekleştirilmesinde bir engel görmüyoruz. Ancak konu altılı masa olunca burada yer alan bütün liderler adına bir cümle kurmak doğru olmaz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)