Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 madde sıraladı ve sordu? "Var mısınız?"

Şanlıurfa'da toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele mesajı verdi. Erdoğan, "Güney sınırlarımızda 30 km'lik güvenlik şeridini tamamlayacağız. Terör örgütü ve onun yularını tutanların yaptıkları saldırılar bu kararlılıktan döndüremeyecek" sözlerini kullandı. Erdoğan, Şanlıurfa'ya yenilenebilir enerji endüstrisi bölgesi kuracaklarını duyurdu.

SİYASET 03.12.2022, 16:20 03.12.2022, 16:23
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 madde sıraladı ve sordu? "Var mısınız?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa'da toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Vekalet savaşı yürütenleri görüyorsunuz. Bunu yapanlar Türkiye'nin sınırlarını güvenliğe almasına karşı çıkıyorlar. Terör örgütü her fırsatta Türkiye’ye saldırıyor. Bugün Türkiye eski Türkiye değil. Askeri vizyonlarını belirleyen, dünyada ve bölgesinde söz sahibi bir Türkiye var. Türkiye kararlarını artık kendi iradesiyle veriyor

Ekonomi, terörle mücadele, diplomasi ve mülteci kardeşlerimize gönüllerimizi açmak. Bizde ayrım var mı? Bay Kemal bilmez fakat biz biliriz. O ne ensardan, ne muhacirden anlar. Suriye'deki Kürt, Arap bizim kardeşimiz.”

“Urfa’yı yenilenebilir enerji merkezine dönüştürmek istiyoruz”

“Şanlıurfa'ya yönelik yatırımımız toplam 70 milyar lira. Yeni bir müjdeki paylaşmak istiyorum. Şehrimize bir yenilenebilir enerji endüstrisi bölgesi kuruyoruz. Elektriği üretmek isteyen çiftçilerimiz kolayca ve ekonomik bir şekilde karşılayabilecek. Elektrik konusundaki tartışmalarla gündem olan şehrimizi kaçağa gerek kalmadan elektrik üretimindeki gücüyle öne çıkaracağız. Hedefimiz Şanlıurfa'ya yenilenebilir enerji merkezi haline getirmek.”

8 maddelik mesaj

“Küresel krizler nedeniyle yaşanan olumsuzluklar sizleri artık ümitsizliğe sevk etmesin. Net bir şekilde mesajımızı verelim. Bir, bu kardeşinizi 2023 seçiminde bir dönem daha Cumhurbaşkanı olarak görevlendirmeye var mısınız? İki, Meclis'te çoğunluğu sağlayarak yasama faaliyetlerini sürdürmeye hazırız. Siz de hazır mısınız? Üç, Türkiye ekonomisi modelini başarıya götürerek insanlarımızın hayatını zorlaştıracak sorunları geride bırakacağız. Biz istihdamımızla ve üretimimizle, ihracatla büyümeye hazırız. Bu görevi bize vermeye hazır mısınız? Dört, güney sınırlarımızda 30 km'lik güvenlik şeridini muhakkak tamamlayacağız. Terör örgütü ve yularını elinde tutanların yaptıkları saldırılar bu kararlılıktan döndüremeyecek. Beş, Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına katacağız. Altı, yönetim sistemimizi geliştireceğiz. Eski Türkiye güzellemesi yapanların tek meselelerinin 6'lı masada olduğu gibi bir şeyler dağıtmakla meşguller. Yedi, tek becerileri kendi iktidarlarını sürdürmek olanların Türkiye'ye verecekleri bir şey olmadığını ispatlayacağız. Sekiz, kapalı devre toplantılarında belki işe yarayabilen yalan ve iftira siyasetinin gerçek yaşamda karşılığı bulunmadığını anlatmaya var mıyız?"

Yorumlar (0)