CHP’li eski vekil Çelebi: AK Parti’ye katılıyorum

CHP İzmir milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giren, ardından partisinden istifa eden bağımsız milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AK Parti’ye katılacağını açıkladı. 

SİYASET 11.10.2022, 12:37
CHP’li eski vekil Çelebi: AK Parti’ye katılıyorum

CHP’den istifa ettikten sonra Memleket Partisi’ne katılan Mehmet Ali Çelebi, Muharrem İnce ile yaşadığı fikir ayrılıkları sonrası bu partiden de istifa etmişti. TBMM çatısı altında bağımsız milletvekili olarak çalışmalarını sürdüren Çelebi’nin adı uzun süredir AK Parti ile anılıyordu. Son aylarda Cumhur İttifakı’na yönelik olumlu açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken Çelebi, bugün yayımladığı mesaj ile AK Parti’ye katılacağını duyurdu. 

“Yoluma Cumhur İttifakı çatısı altında, AK Parti’de devam edeceğim”

Aldığı karara ilişkin açıklamalarda bulunan Mehmet Ali Çelebi, “Türk milletinin sesi olarak, yoluma Cumhur İttifakı çatısı altında, AK Parti’de devam edeceğim. Davet ederek şahsımı onurlandıran Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. Ağustos ayında AK Parti’ye katılacağı söylentilerini yalanlayan Çelebi, bağımsız milletvekili olarak çalışmalarına devam edeceğini duyurmuştu. Çelebi, o dönem yaptığı açıklamada, “Benim ağzımdan çıkmış hiçbir sözü duymadan hakaret eden, linç eden kendini bilmezlerle mahkeme önünde hesaplaşacağız. Ben Silivri’de neredeysem hala oradayım” demişti. 

Mehmet Ali Çelebi kimdir?

23 Temmuz 1984 tarihinde Ankara’da dünyaya gelen Mehmet Ali Çelebi, ilkokul ve ortaokulu Amasya’da okudu. Maltepe Askeri Lisesi’ni birincilikle tamamlayan Çelebi, 2007 yılında da Kara Harp Okulu’nu dördüncü olarak bitirerek teğmen oldu. Ergenekon davaları çerçevesinde, “Örgüt adına Hizb ut-Tahrir örgütü içine sızarak faaliyetlerde bulunduğu” iddiasıyla 18 Eylül 2008’de tutuklandı. Yaklaşık 41 ay cezaevinde yatan Çelebi, 11 Mart 2014 tarihinde tüm suçlamalardan beraat etti. 2018 yılında CHP’den milletvekili seçilen Çelebi, 2021 yılında partisinden istifa ederek Memleket Partisi’ne katıldı. 25 Şubat 2022 tarihinde Memleket Partisi’nden de ayrılan Mehmet Ali Çelebi, o günden bu yana bağımsız milletvekili olarak çalışmalarını sürdürüyordu. 

Yorumlar (0)