CHP’li Bulut, Bakan Koca'ya aşının akıbetini sordu: 11 gün geçti...

CHP Ankara Milletvekili Burhanettin Bulut, iktidarın salgın sürecinde grip aşısı, maske ve PCR testlerinde kaos meydana getirdiğini belirtirken, “Aynı kargaşa, COVID-19 aşısında da mevcut. 11 Aralık'ta aşıların geleceği söylemişti fakat ortada aşı yok. 11 gün geçti. Fahrettin Koca, konu hakkında bir an evvel açıklama yapmalı, halkımızı aydınlatmalı.” dedi.

SİYASET 22.12.2020, 17:52
CHP’li Bulut, Bakan Koca'ya aşının akıbetini sordu: 11 gün geçti...

CHP'li Bulut, COVID-19 aşısının ülkemize gelme programında oluşan belirsizliğe vurgu yaparak bir açıklamada bulundu. Türk halkının büyük bir umut ile söz konusu aşıyı beklediğini belirten Bulut, “Salgının en başında meydana gelen cerrahi maske krizi, grip aşısının yeterli oranda sipariş verilememesi ve özel hastanelerdeki fahiş fiyatlı PCR testleri sebebiyle meydana gelen kaosa, şimdi bir de COVID-19 aşı krizi dahil oldu.” dedi.

COVID-19 aşısının şu ana kadar neden gelmediğine ilişkin hiçbir açıklama da yapılmadığını vurgulayan Bulut, şu ifadeleri kullandı:

“Aşıyı hangi şirket Türkiye'ye getirecek, ne zaman ulaşacak? Bilmiyoruz. Aşı süreci de diğer süreçler gibi şeffaf yürütülmüyor. Aşı ülkemize ulaştığında sağlık çalışanları ve risk grupları ivedilikle aşılanacaktı. Virüs mutasyon geçirdi, bulaşıcılığı yüzde 70 oranında arttı fakat Türkiye'ye aşı hâlâ gelmedi.  Bir defa daha tekrar ediyoruz. Salgın süreci şeffaf bir şekilde yürütülmelidir. Hemen her hususta açıklamada bulunan, devamlı olarak maske, mesafe, temizlik uyarısı yapan, koronavirüs hususunda tüm gerçekleri vatandaşlardan gizleyen, yanlış bilgi veren Bakan Koca, bir an evvel aşı ile ilgili doğru bir açıklamada bulunmalı, Türk toplumunu aydınlatmalıdır.”

"Salgını yönetin, algıyı değil"

Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Rusya, Suudi Arabistan gibi devletlerde aşı uygulamalarının başladığının altını çizen Burhanettin Bulut, iktidarın salgın sürecini yönetmek yerine, vatandaşın sağlığını yok sayarak, algıyı yönettiğini, salgından bir başarı hikayesi oluşturabilme derdine düştüğünü dile getirdi. CHP’li Bulut, iktidara 'salgını yönetin, algıyı değil' çağrısı yaptı.

Yorumlar (0)