CHP'li vekil TBMM'de çekiçle cep telefonunu kırdı

CHP'li Burak Erbay, sosyal medya ve internet haberciliğine dair düzenlemeleri kapsayan kanun teklifine tepki maksadıyla Meclis Genel Kurulu'nda çekiç kullanarak cep telefonunu kırdı.

SİYASET 13.10.2022, 01:31 13.10.2022, 17:34
CHP'li vekil TBMM'de çekiçle cep telefonunu kırdı

Teklifin görüşmeleri esnasında söz alan CHP Muğla Milletvekili Erbay, bahse konu düzenlemenin özellikle genç vatandaşları ilgilendirdiğini kaydederek, "Buradan 2023'de ülkemizin kaderini belirleyecek olan genç kardeşlerime seslenmek istiyorum; istediğiniz yemeği yiyemiyor, istediğiniz yere tatile gidemiyorsunuz, istediğiniz kıyafeti, tableti alamıyorsunuz. Bunun nedeni bu iktidar ve onun peşinden giden MHP'dir. Tek hürriyetiniz var, o da ceplerinizdeki telefonlar. Eğer buradaki yasa TBMM'den geçerse o telefonlarınızı bu şekilde kırabilirsiniz." diyerek çekiçle telefonunu kırdı. 

AK Partili ve MHP'li vekiller tepki gösterdi

AK Parti ve MHP sıraları, TBMM Başkanvekili Haydar Akar'ın bu duruma sessiz kalmasına tepki gösterdi. Akar ise Erbay'ın kötü niyetli olmadığının herkesçe müşahede edildiğini fakat bu tarz materyallerin Meclis Genel Kurulu'na getirilmesinin yanlış bir davranış olduğunu kaydetti. Akar, bu tarz davranışların tekrar edilmesi halinde ilgili disiplin maddelerinin uygulanacağını ifade etti. 

Yorumlar (0)