CHP'li Öztrak: Erdoğan şahsım hükümeti artık yolun sonunda

Öztrak, “Erdoğan şahsım hükümeti artık yolun sonuna geldi. Yani artık bir topal ördek. Şimdi siyasi ömrünü uzatmak adına Washington ve Moskova arasında, tahterevalli misali gidip geliyor. Bir gün Putin'in dostu oluyor, ertesi gün Biden'ın dostu oluyor. İşin kötüsü de muhatapları Erdoğan’ın zaafının çok iyi farkında. Bu zaafı Türkiye aleyhine kullanmaktan da bir an olsun çekinmiyorlar.” dedi.

SİYASET 04.10.2021, 22:41
CHP'li Öztrak: Erdoğan şahsım hükümeti artık yolun sonunda

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP MYK (Merkez Yönetim Kurulu) toplantısının ardından basın toplantısı gerçekleştirdi.

'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' çalışmalarına Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin katılmasına fakat ittifakta olmamalarına ilişkin olarak Öztrak, “Hep 19 senedir Erdoğan şahsım hükümetinin bereketi kaçırdığını dile getiriyoruz. Milletin önüne kurtlu bulgur koymuşlardır. Biz yeni partilerin büyük bölümünün demokrasi ve 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' açıklamalarını son derece kıymetli buluyoruz.” şeklinde konuştu.

"Washington ve Moskova arasında gidip geliyor"

Öztrak, şöyle devam etti:

"Erdoğan şahsım hükümeti artık yolun sonuna geldi. Yani artık bir topal ördek. Şimdi siyasi ömrünü uzatmak adına Washington ve Moskova arasında, tahterevalli misali gidip geliyor. Bir gün Putin'in dostu oluyor, ertesi gün Biden'ın dostu oluyor. İşin kötüsü de muhatapları Erdoğan’ın zaafının çok iyi farkında. Bu zaafı Türkiye aleyhine kullanmaktan da bir an olsun çekinmiyorlar. Erdoğan ve avenesi bir gün çıkıyor, ‘S-400 hava savunma sistemlerinde ikinci paket görüşmeleri devam ediyor.’ diyor. Ertesi gün çıkıyor, ‘Pahalı olmasına karşın Patriot alabiliriz.’ diyor. ABD'den yüz bulamayınca, Rusya’nın gönlünü yapmak adına yeni nükleer santrallere göz kırpılıyor. Milletin cebinden etrafa caka satıyor. Mersin’de nükleer santral inşa edildi de ne oldu? Yapılan santralin de elektriğin de sahibi Rusya. Türkiye yalnızca üretilen elektriğin müşterisi. Hem de ne biçim müşteri. Buradaki elektriğe 15 sene boyunca kilovat saat başına 12,35 cent alım garantisi verdik. Dünyanın en pahalı elektrik enerjisini kullanıyor olacağız. Şimdi bundan iki tane daha yapmaktan söz ediyorlar. Bu ülkenin boynuna vurulacak olan büyük bir ekonomik kapitülasyondur. Son sözümüz de milletimize. Umutsuzluğa asla yer yok. Türkiye büyük bir ülke. Milletimiz büyük bir millet. Türkiye iyi yönetilirse her problemin çözümü var. Biz ilk seçimde iktidara geleceğiz.”







Yorumlar (0)