Cemal Enginyurt ve koruması, Latif Şimşek’e saldırdı

Bir televizyon programına konuk olan Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt ve gazeteci Latif Şimşek, canlı yayında sözlü tartışma yaşadı. Gerginlik sonrası Enginyurt ve koruması Şimşek’i darp etti. 

SİYASET 07.08.2022, 14:59 08.08.2022, 12:41
Cemal Enginyurt ve koruması, Latif Şimşek’e saldırdı

Pınar Ardor’un sunduğu ‘Gündeme Dair’ isimli programda gergin anlar yaşandı. Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt, gazeteci Barış Yarkadaş, gazeteci Latif Şimşek ve yazar Doğan Çağlar’ın konuk olduğu programda Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın tutukluluk hallerine ilişkin görüşler paylaşıldı. 

Sözlü tartışma kavgaya dönüştü

Bu konu üzerine görüşlerin dile getirildiği esnada Latif Şimşek, “Herkes bu isimler ile ilgili verilen kararlara saygı duymak zorunda. Kimse bu ülkenin savcısını, polisini, hâkimi küçümseyemez” ifadelerini kullandı. Bu sözlere tepki gösteren Enginyurt, “Bırak bu savunuculuğu, bırak bu işleri” diyerek yanıt verdi. Şimşek ise, “ Sen bırak bu işleri” diyerek tartışmayı sürdürdü. Şimşek’in bu yanıtı sonrası iki isim canlı yayında kafa kafaya geldi. 

Enginyurt’un koruması gözaltına alındı

İkili arasındaki tartışma, kısa sürede daha da büyüdü. Öfkesine hâkim olamayan Cemal Enginyurt uzun süre Latif Şimşek’e saldırmak için kendisini sakinleştirmeye çalışan konuklar ve kanal görevlilerinden kurtulmaya çalıştı. En sonunda koşarak Latif Şimşek’in yanına gelen Enginyurt, Şimşek’i darp etmeye teşebbüs etti. O sırada stüdyoda bulunan koruması ise deneyimli gazeteciye peş peşe yumruklar attı. Olayın ardından Latif Şimşek tarafından suç duyurusunda bulunuldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılık talimatı ile Enginyurt’un koruması gözaltına alınırken, Enginyurt hakkında soruşturma evrakının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderileceği bildirildi.

Yorumlar (0)