Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı!

CHP istanbul  İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğraflanmasına ilişkin hakıında başlatılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldı.

SİYASET 28.04.2020, 11:51 28.04.2020, 12:06
Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğraflanmasına ilişkin davada yeni bir gelişme yaşandı. 

Altun’un evinin fotoğraflarını çeken CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş hakkında "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlaması ile İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ahlaksızlığınız ve yalanlarınızda boğulacaksınız çok yakında. CHP ilçe başkanı görevini yaparak ve partisinin talimatıyla inşaatın yasak olduğu arsayı kontrol etmek için gitmiştir, yine gidecektir. Saklayacak bir şeyleri olanlar panik yaparlar. Sakin olun beyler." ifadelerine yer vermişti. 

Kaftancıoğlu'nun paylaşımının ardından Kaftancıoğlu hakkıında  "suçu ve suçluyu övme, suça azmettirme" suçlarından  soruşturma başlatıldı.

Soruşturma dâhilinde Kaftancıoğlu, savcılık tarafından ifadeye çağrıldı.

Ne olmuştu?

Olay, 22 Nisan günü saat 12.50 sularında gerçekleşmişti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un, Üsküdar'daki "daimi koruma" altında olan konutunun önüne Ford Kuga marka bir araçla giden CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, cep telefonunu çıkararak evin fotoğraflarını çekmeye başlamıştı. 

Koruma polisleri, 3 kişinin Altun'un evinin önünde araçtan inerek fotoğraf çektiklerini fark edince müdahalede bulunmuştu.  Polisler, söz konusu şahısların yanına yaklaşarak, "Bu ikamet ve konut sahibi kişi daimi korunma altında, fotoğraflama yapmak yasak ve izne bağlı" uyarısında bulunmuştu.  

3 kişinin Fahrettin Altun'un evinin önünde araçtan inip fotoğraf çektiklerini gören koruma polisleri duruma müdahale etmişti.  Polisler, şahısların yanına giderek "bu ikamet ve konut sahibi kişi daimi korunma altında, fotoğraflama yapmak yasak ve izne bağlı" uyarısını yapmıştı. 

Polislerin uyarısının ardından cep telefonu ile fotoğraf çekmeye devam eden Özçağdaş, "CHP Üsküdar İlçe Başkanı olduğunu, daha sonraki günlerde tekrar gelerek fotoğraflama yapacaklarını" belirtmişti.  Özçağdaş, koruma polisleri tarafından yapılan "Bekle" uyarısını dikkate almayarak, olay yerinden uzaklaşmıştı.

Fahrettin Altun'un eşi Fatmanur Altun, yaşanan olaya tepki göstererek, "Ben bir anneyim. Her anne gibi çocuklarımın ve ailemin güvende olduğunu hissederek yaşamak istiyorum. Evimin ve ailemin mahremine girerek, çocuklarımın en temel güven duygusunu paramparça ederek ne elde edeceksiniz?! Elde ettiklerinizin hayrını görecek misiniz?! Tarifsiz üzgünüm." ifadelerini kullanmıştı. 

Yorumlar (0)