"Beştepe'ye giden CHP'li iddiası: İnce'den yeni açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP’li bir siyasetçinin Beştepe’de bir araya geldiği ve Erdoğan’ın bu isme "Türkiye’nin güvenliği için senin CHP genel başkanı olman gerekir... Ben de yardımcı olurum." dediğine yönelik iddiaların merkezindeki CHP'li Muharrem İnce, yaptığı yeni açıklamada, "CHP yönetiminin yapması gereken partimizin içindeki o iftiracıyı bulup cezalandırmasıdır." ifadesini kullandı.

SİYASET 25.11.2019, 11:53
"Beştepe'ye giden CHP'li iddiası: İnce'den yeni açıklama!

CHP'li Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kendisinin Beştepe’de bir araya geldiği ve Erdoğan’ın kendisine "Türkiye’nin güvenliği için senin CHP genel başkanı olman gerekir... Ben de yardımcı olurum." dediğine yönelik çıkan iddialara yanıt verdi. 

"O iftiracıyı bulup cezalandırsınlar"

İnce, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu olay sonunda bana iftira atıldığı, kumpas kurulduğu bütün gerçekliğiyle ortadadır. Şimdi CHP yönetiminin yapması gereken partimizin içindeki o iftiracıyı bulup cezalandırmasıdır. O kişiyi bulmazlarsa aynı iftira ile kendileri karşılaştıklarında şaşırmasınlar." açıklamasında bulundu. 

"Yandaş medya beni pek sever oldu"

Cumhurbaşkanlığı kampanyasında 107 miting yaptığını belirten İnce, "Yandaş medyada tek satır haber olmadım. Bugün yandaş medya beni pek sever oldu. Geçmişte beni yazmayarak, bugünse yazarak bana zarar vermeye devam ediyor. Yandaş medya senden gelecek rahmet Allah’tan gelsin." ifadelerini kullandı. 

Muharrem İnce ne demişti?

Muharrem İnce, katıldığı bir canlı yayında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çıkan iddialar hakkında "Doğrudur" demesine tepki göstermişti. İnce, "Kılıçdaroğlu 'şaşırmadım' diyor. Bir insan niye şaşırmaz. Ya o konuşmayı biliyor ya da biri söyledi. Genel Başkan'ın açıklamasından sona arkadaşları çağırdım, basın açıklaması yazalım dedim. Açıklamayı yazdık. Genel Başkanı aradıktan 10 dakika sonra beni aradı. Ona hislerimi, başımıza neler gelebileceğini anlattım. Bu kişi ben değilim. Partiyi karıştırmaya çalışıyorlar. 'Ben İnce'ye inanıyorum. Adı geçen diğerlerine de inanıyorum. Yalandır' deyin, kapatın. Yoksa bu olay çok büyür, parti büyük yara alır' dedim. Israrla 'görüşelim' dedim zamana yaydı." demişti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklama yapması gerektiğini belirten İnce, "Muharrem İnce bunu yapmaz, adı geçen diğer arkadaşlar da yapmaz. Hiçbir partili yapmaz' demeli. Genel Başkan biliyorsa bu ismi açıklamalıdır. Ben Saray'ın yanından geçmedim. Bu komployu kuranların birçoğunu biliyorum. Kurultay'da bunları anlatacağım. 24 Haziran'dan beri susuyorum. Gözüm gibi bakıyorum partime, aman yara almasın diye. Ama susarsak temiz siyaset olmaz. Sen kendi partinin evladına kumpas kurarsan nasıl temiz siyaset olsun. Sayın Kılıçdaroğlu Fox TV'ye çıktığında 'Asla partili bir arkadaşımız bunu yapmaz' deseydi, kapanırdı bu konu." ifadelerini kullanmıştı. 

Ne olmuştu?

CHP'de 37. Olağan Kurultay başlarken Sözcü gazetesinde Rahmi Turan’ın köşesinde gündeme getirdiği, CHP'li bir ismin 9 Kasım günü Beştepe’ye plakası değiştirilmiş araçla gizlice giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiği ve Erdoğan'ın "Türkiye’nin güvenliği için senin CHP genel başkanı olman gerekir. Düşün karar ver. Memleketin iyiliği için bu gerekli. Ben de yardımcı olurum." dediğine yönelik iddia, tartışmalara neden olmuştu. Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, kaynağının gazeteci Talat Atilla olduğunu bildirmişti. 

Yorumlar (0)