Bakan Gül duyurdu: Soruşturma başlatıldı!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, tüm Türkiye'yi sarsan Ceren Özdemir cinayetine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

SİYASET 06.12.2019, 10:09 06.12.2019, 10:58
Bakan Gül duyurdu: Soruşturma başlatıldı!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ordu'da 20 yaşındaki balerin Ceren Özdemir'in katili Özgür Arduç'un açık cezaevine alınması ve firar etmesine ilişkin idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Cinayetin herkesi derinden yaraladığını vurgulayan Gül, "Bu tür hadiselerin asla yaşanmaması bizim ortak dileğimiz. Zanlının 1 Aralık'ta firar etmesinin ardından hemen yakalama çalışmaları başlatılıyor. Zanlı aranırken bu cinayet gerçekleşiyor." dedi.

Gül, başsavcılık tarafından olayın tüm yönleriyle soruşturulduğunu belirterek, "Yargı, hakettiği cezayı verecektir. Açık cezaevine alınması ve firar etmesiyle ilgili de idari soruşturma başlatıldı." ifadelerini kullandı. 

"Türkiye'de uzun zamandır uygulanan bir sistem var"

Açık cezaevi meselesinin parlamentonun takdirinde değerlendirilebileceğini kaydeden Gül, "Açık cezaevinin koşulları bugün belirlenmiş bir durum değildir. Türkiye'de uzun zamandır uygulanan bir sistem var. Bu sistemle ilgili uygulamalarda yaşanan bu hadiseleri de tekrar gözden geçirmek, daha iyileştirmek, bu konuda ne gibi düzenleme olacak... Hem idari, hem de yasal olarak neler yapılabilir, bu konu elbette çalışılacak." diye konuştu. 

Yorumlar (0)