Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na: Yuh olsun zihniyetine

MHP lideri Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP’ye kol kanat gerdiğini iddia ederek, “Yazık, yuh olsun zihniyetine” açıklamasında bulundu.

SİYASET 30.03.2021, 12:09 31.03.2021, 09:43
Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na: Yuh olsun zihniyetine

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisini Meclis konuşmasında, HDP’nin kapatılma davası ve sonrasında Türkiye siyasetinde yaşanan çalkantılı süreci değerlendirdi.

CHP ile HDP ilişkisine dair açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu’nun sert sözlerle eleştirerek, HDP’nin bölücü faaliyetlerini görüp görmediğini sordu.

‘Bir tek sen mi görmedin?’

Kılıçdaroğlu’na, ‘HDP’nin ihanetini bir tek sen mi görmedin?’ diye seslenen Bahçeli, “Yazık sana, yuh olsun senin zihniyetine” diye konuştu.

HDP ve PKK’nın vatanın evlatlarına kıydığını belirten Devlet Bahçeli, “HDP kuklası olduğu PKK terör örgütüyle vatanımıza dokundu. Haberin oldu mu? Vicdanın sızladı mı?” değerlendirmesinde bulundu.

'52 yıldır çok badire atlattık'

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 52 yıldır pek çok badireyi atlatarak bugünlere geldiğine işaret eden Devlet Bahçeli, “Ülkücü yaşadık. Kimileri devrilmemizi bekledi, bazıları düşmemizi bekledi” diye konuştu.

İlk sallantıda yoldan sapmadıklarını ifade eden Bahçeli, “Gayemiz daha kuvvetli bir Türkiye’dir. Bazılarını MHP’ye karşı karanlık operasyonlarda figüran olduklarını seyrettik” açıklamasında bulundu.

5 stratejik hedef

2023 yılı için 5 stratejik hedef belirlediklerini söyleyen Bahçeli, “İlki Türk tipi başkanlık. İkincisi geniş katılımlı bir anayasa. Üçüncüsü yerli ve milli bir ekonomik sistem. Dördüncüsü son terörist ele geçirilene kadar peşini bırakmamak. Beşinci hedefimiz ise, diyalog, barış ve istikrar” dedi. 

‘Milli bekamızın yağmalanmasına izin vermeyiz’

Lozan Anlaşması’nın Anadolu’nun senedi olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Lozan’dan önceki son durak Sevr, ondan öncesi ise Çanakkale Savaşları’dır” değerlendirmesinde bulundu.

Milli bekanın yağmalanmasına asla göz yummayacaklarını ifade eden Devlet Bahçeli, “Bugünkü şartlarda bölücülerle hedef birliği içinde olanlar geçmişten ders çıkarmalıdır” diye konuştu.


 
‘İstanbul Sözleşmesi’nin feshi doğrudur’

İstanbul Sözleşmesi’ne dönük tartışmalara yönelik açıklamalarda da bulunan Devlet Bahçeli, “MHP, kadına yönelik şiddeti ön şartsız reddetmektedir. Televizyonlardan kadına yönelik şiddet sahnelerinin kesilmesi acil ihtiyaçtır” dedi.

Bahçeli, İstanbul Sözleşmesi’nin beklentileri karşılayamadığına vurgu yaparak, “İstanbul Sözleşmesi’nin feshi doğru ve yerindedir” açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu’na salvo

Kadın haklarını sadece sözleşmeye bağlı görmenin cehalet olduğunu ifade eden Bahçeli, “CHP parti teşkilatlarını saran taciz olaylarını vakalarını unutmuş gibi davranıyor” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun sonbaharda seçim olabilir açıklamasına yönelik de konuşan Bahçeli, “Seçim zamanında yapılacak, bu millet zilleti kaçtığı yere kadar kovalayacaktır” dedi.

Harp okulları kararı

Harp okullarına yönelik alınan kararın doğru olduğunu ifade eden Bahçeli, “Harp Okulları’nda irticai faaliyetlerin çıkarılması, bildik hatıraları alevlendirmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin töhmet altında bırakılması kara bir propagandadır” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)