Bahçeli'den 'sınavsız üniversite' açıklaması

Bahçeli, "Yakın bir dönemde, üniversiteye giriş sınavının kaldırılacağına inanıyor, bu konudaki vaat ve sözlerimizin gerçeğe dönüşeceğini bu vesileyle açıklıyor, bundan herkesin emin olmasını temenni ve ümit ediyorum." dedi.

SİYASET 16.06.2022, 19:03
Bahçeli'den 'sınavsız üniversite' açıklaması

MHP lideri Bahçeli, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, tüm insanlığın karşı karşıya kaldığı buhranların dikkatle tefrik ve tefsir edildiğinde, yaşamın amacına dair özlem ve arayışları tekrar ele almanın, hatta bunun hem siyasi hem de fikri boyutlarını ele alıp, idrak etmenin ne denli önemli bir gereksinim olduğunun açık ve net olarak görüleceğini kaydetti.

"Başarı anlık bir netice midir?"

"Hayatın yegane gayesi başarılı olmak mıdır? Veyahut başarı anlık bir netice midir? Yoksa uzun bir süreç ve serüvenin mücadele disiplini midir?" diye sorular soran Bahçeli, bahse konu sorulara verilecek yanıtlarının niteliğinin hayata olan bakışın yol haritasını belirleyeceğini belirtti.

"Başarı, adam gibi adam olmaktır"

Dünyanın son dönemdeki gidişat ve haline şuur ve akıl ölçeğiyle yaklaşıldığında, parasal başarıların insanların gelişimine birebir yansımadığı gerçeğiyle karşı karşıya kalmanın mukadder olduğunu ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:

"Kaldı ki başarı denilerek koyulan ölçülerin insanın ruhsal ve ahlaki ilerleyişiyle çeliştiği de açıktır. Bir insanın en büyük başarısı kendini keşfetmesidir. Başarı, süresi belli olan, oturumlar halinde gerçekleştirilen bir sınavdan alınan neticeden çok adam gibi adam olmaktır.

18-19 Haziran tarihlerinde sınava girecek olan evlatlarımıza başarılar temenni ediyorum. İdeallerindeki üniversiteyi tutturmalarını niyaz ediyorum. 

Üç milyonu aşkın gencimize Allah'ım zihin açıklığı versin. Fakat asla unutmasınlar ki YKS her şey değildir. Her şey geçer, sınavlar geçer, hayat hızlı bir şekilde ileriye doğru akıyor. Önemli olan kubbede hoş bir seda bırakabilmektir. 

Sınavdaki sorulara yanıt vermek tabii ki bir aşamaya kadar gereklidir fakat asıl gerekli olan akut ve erdem ihtiyaç manevi ve milli değerlerle bütünleşmektir. İstikbale ilişkin hayallerin gerçeğe dönüşmesindeki sır da buradadır. 

"Üniversite sınavının kaldırılacağına inanıyorum"

Yakın bir dönemde, üniversiteye giriş sınavının kaldırılacağına inanıyor, bu konudaki vaat ve sözlerimizin gerçeğe dönüşeceğini bu vesileyle açıklıyor, bundan herkesin emin olmasını temenni ve ümit ediyorum.

Bunalıma ve strese girmeden, sınavı bir hayat memat hususu etmeden sağduyu ve sabırla başarıya ulaşacağınıza, emeklerinizin karşılığını alacağınıza inanıyorum. En büyük sınav hayatın kendisidir. 

Lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki öğrencilerin eğitimlerine ara vermek veyahut eğitimlerini bırakmak mecburiyetinde kalanların yeniden okulla dönüşlerini destekliyor, üzerimize her ne düşüyorsa yapacağımıza dair söz veriyorum. 

Türk gençlerini karşılıksız bir şekilde seviyor, her birini muhabbetle kucaklıyor, gözlerinden öpüyorum."
 

Yorumlar (0)