Mars'ta beklenmedik keşif

NASA, Mars'ta iki kayanın arasında kayda alınan parlak ve gümüş rengindeki materyalin termal battaniyenin parçası olabileceğini duyurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 16.06.2022, 19:50
Mars'ta beklenmedik keşif

NASA (ABD Ulusal Uzay ve Havacılık Ajansı), 'Kızıl Gezegen'de iki kaya arasında kayda alınan parlak ve gümüş rengindeki materyalin termal battaniyenin parçası olabileceğini duyurdu.

Görüntüler detaylı bir şekilde incelendi

NASA'nın Perseverance ekibi, daha evvel Mars'ta kayda alınan görüntülerde, iki kayanın arasında bilinmeyen bir cisme denk gelindiğini bildirdi.

Perseverance'ın sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, bahse konu görüntülerin detaylı bir şekilde incelendiği, cismin, geçtiğimiz sene fırlatılan keşif aracından düşmüş olan termal battaniyenin parçası olabileceği kaydedildi.

Söz konusu cismin, Perseverance keşif aracının iniş yaptığı yere iki kilometre mesafede olduğu ifade edildi.
 

İlk defa rastlanmıyor

Mars'ın yüzeyinde insan çöpüne ilk defa rastlanmıyor.

Geçtiğimiz nisan ayında Ingenuity adlı helikopter, hem Perseverance'ın hem de kendisinin inişi için kullanılan teknik malzemelerden geriye kalan çöpleri kayda almıştı.

Cisim, bozulmamış gezegenlerin kirletilmesine ilişkin endişeleri de tekrar gündeme getirdi.

Yaklaşık olarak iki sene önce fırlatılmıştı

Perseverance uzay aracı, 30 Temmuz 2020 tarihinde Mars'a fırlatılmıştı. 7 ay içinde 470 milyon kilometre yol kat ederek 'Kızıl Gezegen'e ulaşan araç, mini helikopteri ve 20 kamerasıyla gezegendeki yaşamın izlerinin peşinden gidiyor. Perseverance, İngilizce dilinde 'azim' manasına geliyor. 

Yorumlar (0)