Bahçeli'den sert tepki: TÜSİAD ve işbirlikçileri...

Devlet Bahçeli, "Ekonomimiz sert bir kuşatma altındadır." dedi. Mevcut vaziyetin hiçbir ekonomik temeli olmadığını dile getiren Bahçeli, TÜSİAD'a ve Kılıçdaroğlu'na da sert bir dille tepki gösterdi.

SİYASET 18.12.2021, 18:38
Bahçeli'den sert tepki: TÜSİAD ve işbirlikçileri...

MHP lideri Bahçeli, ekonomideki dalgalanmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Ekonomimiz sert bir kuşatma altındadır." diyen MHP Genel Başkanı, meydana gelen tablonun hiçbir ekonomik temeli olmadığını ifade etti.

Fiyatların yükselişinin ekonominin teorik kalıplarına uygun olmadığını ifade eden Bahçeli, "Döviz artarken borsanın düşmesi, üstüne üstlük piyasalarda meydana gelen anormal oynaklıkların kısır döngü içerisinde artış göstermesi Türkiye’nin ve Türk halkının düşmanca bir senaryoya maruz bırakıldığının açık bir işaretidir." sözlerini sarf etti. 

Bahçeli, "Fiyatların artması, döviz kuru ile faiz arasındaki ilişki ile değil, millete ve vatana yönelik uygulanan ekonomik suikastla ilişkilidir." şeklinde konuştu.

TÜSİAD'a ve Kılıçdaroğlu'na tepki

MHP Genel Başkanı'nın hedefinde "Sandık geldiğinde döviz kuru düşer." diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu ve bugün bir açıklamada bulunan TÜSİAD da vardı. "Dik duruşumuzu engellenemeye hiç kimsenin kuvveti yetmeyecektir." diyen Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

"TÜSİAD ve işbirlikçi politikacılar karşı olsa da yeni ekonomi programıyla birlikte başarıya ulaşacağız. TÜSİAD’ın problemli açıklaması, Kemal Kılıçdaroğlu’nun TÜSİAD ile paslaşması, erken seçim çağrısı, döviz kuru ve fiyat artışının siyasileştirilerek istismar hattının oluşturulması kararlılıkla karşı durulması gereken ve sessiz kalınmasının kötü neticelere sebep olacağı menfur bir durumdur. Hükümetimize, devletimize güvenimiz tamdır. Ekonomide uygulanan program ve modelin her türlü dış ve iç provokasyonu etkisizleştirerek ülkemizi daha kalkınmış, daha kuvvetlenmiş bir refah düzeyine disiplin ve dengeyle ulaştıracağına sonuna dek inandığımızı özellikle paylaşıyorum."

Yorumlar (0)