Kılıçdaroğlu'ndan seçim çağrısı: Sandığı getir, döviz düşsün

Ekonomide yaşanan gelişmeler sebebiyle hükümete ağır eleştirilerde bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, erken seçim çağrısını tekrarladı. Kılıçdaroğlu erken seçim kararı alınması halinde dövizin düşeceğini aktardı.

SİYASET 18.12.2021, 17:54
Kılıçdaroğlu'ndan seçim çağrısı: Sandığı getir, döviz düşsün

Çeşitli programlar kapsamında Kayseri’ye giden Kılıçdaroğlu, Kayseri Ticaret Odası (KTO) ve Kayseri Sanayi Odası'na bir ziyaret gerçekleştirdi.

“Sandık gelirse döviz düşer”

KAYSO ziyaretinden sonra açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, KTO ve KAYSO ile ekonomide yaşanan gelişmeleri görüştüğünü ve TÜSİAD başkanını da dün aradığını ifade ederek ekonomik gidişatın parlak olmadığını ifade etti.

Dövizin kontrol edilemediğini ve büyük problemler olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Hükümet ciddi bir kayıtsızlık içinde. Türkiye'nin savrulduğunu ve yönetilemediğini görüyoruz" sözlerini kullandı.

Dün yaşanan olayların, halktaki kaygıyı artırdığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "İktidarda olanlar, Türkiye’yi seviyorlarsa millete, sanayiciye, ticaret erbabına, esnafa ve çiftçiye kısacası 84 milyon vatandaşa saygı duyuyorlarsa hemen milletin önüne seçim sandığını getirsinler. Sandık geldiği an, emin olun döviz de düşer. Bunu herkesin bilmesini isterim" açıklamasını yaptı.

“Neden korkuyorlar?”

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'nin daha ciddi problemlere girmeye vakti de tahammülü de yoktur. İşsizliğin geldiği aşamaya bakın. Bu atmosfer ülkeyi daha kötüye götürür. Daha kırılgan bir ekonomyi kaldıramayız, güçlü bir Türkiye talep ediyoruz. Güçlü Türkiye'nin tek yolu; milletin iradesinden geçer. Kimse milletten korkmasın. Eğer kendileri güzel şeyler yaptıklarını düşünüyorlarsa ki bunu söylüyorlar, neden korkuyorlar, niye çekiniyorlar, getirsinler sandığı, 5 sene daha alsınlar yetkiyi, Türkiye’yi yönetsinler. Vatandaş eğer güvenmiyorsa zaten iktidarı değiştirecektir. Terörle, baskıyla Türkiye'nin ve demokrasinin önünü kesmek hiç doğru değildir. Bizim en büyük talebimiz budur, hemen seçim, derhal seçim. Milletin önüne sandığın getirilmesi gerek" 

Yorumlar (0)