Bahçeli'den 'ortak liste' açıklaması

Devlet Bahçeli, "Partimizin ortak liste hazırlığına istekli olması ve buna girişmesi makul, mantıklı ve doğru bir seçenek olamayacaktır. MHP, seçimlerde, bütün seçim çevrelerinde olmak üzere kıymetli adaylarıyla ve üç hilal amblemiyle demokratik mücadelesini verecek, nihayetinde hasretle beklediği, layık olduğu, hak ettiği başarıya ulaşacaktır." dedi.

SİYASET 28.03.2023, 22:55
Bahçeli'den 'ortak liste' açıklaması

MHP lideri Bahçeli, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, seçimlere 47 gün kaldığını anımsattı. 

Bahçeli, seçime katılacak siyasi partilerin belli olduğunu, düzenlenen ittifak protokollerinin YSK'ye iletildiğini kaydederek, Cumhur İttifakı'nda dört siyasi partinin olduğunu, bu çerçevede üzerinde uzlaşma sağlanan ittifak protokolünün 24 Mart tarihinde YSK'ya teslim edildiğini bildirdi.

MHP'nin, cumhurbaşkanı adayının belli, kararının ise net olduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vereceklerini söyleyen Bahçeli, "Tüm inanç ve imkanımızla, Sayın Cumhurbaşkanımızın yeniden seçilmesi konusunda kesintisiz bir şekilde sürdürülen mücadelemiz devam edecektir." dedi.

MHP lideri, son zamanlarda, 'AK Parti ile MHP arasında ortak liste yapılacağı' ile ilgili maksatsız, maksatlı, yersiz, yerli birçok ifade ve iddianın kamuoyunda tartışma hususu olduğuna, hususun polemik malzemesi yapıldığına işaret ederek, bu kara kampanyanın servis ve üretiminin büyüğünü belirtti.

Cumhur İttifakı'nı oluşturan dört siyasi partiden ikisi olan Büyük Birlik Partisi ve Yeniden Refah Partisi'nin kendi adayları ve parti logolarıyla seçimlere katılacağının, yakın zamanda ilgililerin ifadesiyle tescillendiğini anımsatan Bahçeli, bu tercih ve takdirin, bahse konu partilerin bileceği bir şey olduğunu söyledi.

"Meclis'te güçlü Cumhur İttifakı, güçlü MHP"

Partiyi güç durumda bırakmak, heyecanıyla birlikte 54 senelik dev müktesebatını ve mazisini yok saymak maksadıyla birtakım çevrelerin algı faaliyetleri yaptığının, yalan ve fitne yaydığının, objektif değerlendirmeler yapabilen ve vicdan sahibi olan herkesin malumu olduğuna dikkat çeken Bahçeli, şöyle devam etti:

"Cumhur İttifakı'nın gelecek hedefleri, ilkeleri ve ahlakı siyasi namusumuza emanettir. Bu emanetler muhakkak korunacaktır fakat fırsatçılar, MHP'yi küçük görme hatasına düşen zillet politikacı, çeyrek aydın ve sözde yazarlar ciddiye alınmayacak ve itibar edilmeyecektir. İttifakımızı oluşturan iki siyasi partinin kendi ismiyle, adayıyla ve amblemiyle seçime katılmaları mevzubahis iken, partimizin ortak liste hazırlığına istekli olması ve buna girişmesi makul, mantıklı ve doğru bir seçenek olamayacaktır. MHP, seçimlerde, bütün seçim çevrelerinde olmak üzere kıymetli adaylarıyla ve üç hilal amblemiyle demokratik mücadelesini verecek, nihayetinde hasretle beklediği, layık olduğu, hak ettiği başarıya ulaşacaktır. Çaba bizden, yardım Allah'tandır. Çalışma bizden, ödül millettendir. 'Türkiye Yüzyılı'na kutlu bir adım daha atılacak, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü cumhurun büyük zaferiyle taçlanacaktır. Meclis'te güçlü Cumhur İttifakı, güçlü MHP milli iradeyle oluşacaktır."

Yorumlar (0)