Bahçeli'den '14 Mayıs' mesajı

Devlet Bahçeli, "Dünyada 2023'ün en önemli seçimi ülkemizde yapılmış, Türk milleti yapılan suçlamaları, atılan iftiraları, kurulan tuzakları, kaos ve kriz müelliflerini çiğneyip, istikbalini kucaklama iradesini ortaya koymuştur." dedi.

SİYASET 15.05.2023, 19:32
Bahçeli'den '14 Mayıs' mesajı

MHP lideri Bahçeli, gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, dün (14 Mayıs) ülke içi ve ülke dışı seçim çevrelerinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimleri'nin Türk demokrasi ve siyaset yaşamı bakımından tarihi bir nitelik taşıdığını kaydetti.

Bu çerçevede Türk milletinin tüm dünyaya demokrasi dersi verdiğine, temelsiz ithamları, hayasız imaları ve haksız iddiaları boşa çıkardığına işaret eden Bahçeli, milletin irade özgürlüğüne sahip çıktığını vurguladı.



"Müstahak yanıtı aldılar"

Emperyalizmin telkin, tazyik ve dayatmalarının milli iradeye sökmediğinin altını çizen Bahçeli, şu ifadelere yer verdi:

"Dünyada 2023'ün en önemli seçimi ülkemizde yapılmış, Türk milleti yapılan suçlamaları, atılan iftiraları, kurulan tuzakları, kaos ve kriz müelliflerini çiğneyip, istikbalini kucaklama iradesini ortaya koymuştur. Türk milleti varlığına ve kaderine sahip çıkmıştır. Türk milleti bin yıllık kardeşlik hukukuna, dirliğine ve birliğine gölge düşürmemiştir. Türk ve 'Türkiye Yüzyılı'nın kapısı sonuna kadar aralanmıştır. 14 Mayıs 2023 demokrasi zaferiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni yüzyılı güvenceye ulaştırılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü cumhurun benzersiz başarısıyla taçlanacaktır. Dileğimiz ve niyazımız odur ki 28 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla ülkemizin gelecek beş senesi milli ve emin bir duruşa emanet edilecektir. Bundan böyle ülkemizi daha da kalkındırma ve büyütme mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.

Lider ülke Türkiye hedefimiz, muhakkak hayata geçecektir. Hiç kimse dışlanmayacak, mahzun ve mağdur edilmeyecektir. 'Hep beraber Türkiye'yiz.' irade ve inancı yeni yüzyılın mimarı olacaktır. Bozgunda fetih hayali görenler, düş kırıklığı eşliğinde politikaya elbette bir daha geri dönmemek üzere veda edecektir. Milletimizin arasına mezhep ve etnik fitnesi ekmek için fırsat kollayanlar layık oldukları müstahak yanıtı, 14 Mayıs'ta almışlar, aynısına da 28 Mayıs'ta alacaklardır. Cumhurbaşkanı adayımız ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan yüksek karakterli milli mücadelesine inşallah devam edecektir."

Yorumlar (0)