Bağcılar'ın yeni belediye başkanı Abdullah Özdemir

İstanbul'da yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle Bağcılar Belediye Başkanlığı vazifesinden istifasını veren AK Partili Lokman Çağırıcı'nın görevine Abdullah Özdemir seçildi.

SİYASET 15.04.2022, 13:50 17.04.2022, 09:28
Bağcılar'ın yeni belediye başkanı Abdullah Özdemir

İstanbul Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yaşadığı sağlık sorunları sebebiyle görevinden çekildiğini bildirmişti. Yeni belediye başkanını seçmek üzere İstanbul'da Bağcılar Belediye Meclisi toplandı. AK Parti Grubu'nun adayı olarak belirtilen Abdullah Özdemir, Bağcılar Belediye Başkanı olarak görevini aldı.

37 oyla seçildi

İYİ Parti'nin adayı olarak gösterilen Hafize Ayşe Çelebi 5 oy, AK Parti Grubu'nun adayı olan Abdullah Özdemir 37 oy aldı.

Gerçekleştirilen seçim sonrasında belediye başkanlığı makamı için devir teslim yapıldı. Bir önceki Başkan Çağırıcı, Abdullah Özdemir'e görevi teslim etti.

ABDULLAH ÖZDEMİR KİMDİR?

1983'te Kastamonu'da dünyaya gözlerini açan Abdullah Özdemir, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliği bölümünü ve İstanbul Kültür Üniversitesi'nde de yüksek lisans eğitimini bitirdi.

Özdemir 2006 yılında siyasete Bağcılar İlçe Gençlik Kolları'nda başladı. Daha sonrasında 11 Kasım 2007'de 2. Olağan ve 14 Ağustos 2011'de 3. Olağan İlçe Gençlik Kolları kurulunda Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı görevlerini üstlendi.

Özdemir ABD'de bir düşünce kuruluşunda Amerika, Ortadoğu ve dünya siyaseti üzerine eğitim aldı. Şu anda devam eden AK Parti Gençlik İstanbul İl Başkanlığı Uluslararası İlişkiler Çalışma Grubu'nda görevine devam ediyor.

Belediye meclis üyeliği aday adaylığı başvurusundan dolayı Özdemir, Kasım 2013'te Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı vazifesinden çekildi.

Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanlığı görevini yapan Özdemir, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Bağcılar Belediye Meclis Üyesi seçildi.

Yorumlar (0)