Babacan: Son anda ortaya çıkanlardan değiliz!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim yenilgisinin ardından yaptığı açıklamada, "TBMM çatısı altında yanlışlara işaret edeceğiz. Maalesef her alanda daha da kötüye gittiğimizi göreceğiz." dedi. Babacan'ın, "Seçim takviminin başına kadar ortadan kaybolup son anda ortaya çıkanlardan değiliz." ifadesini kullanması dikkat çekti.

SİYASET 29.05.2023, 01:57 Hakan Öksüz
Babacan: Son anda ortaya çıkanlardan değiliz!

Erdoğan'ın seçim galibiyetinin kesinleşmesinin ardından partisinin genel merkezinde açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Erdoğan'a destek veren vatandaşlarımızın mesajını aldık. Vatandaşlarımız bize demokratik denetim görevini verdi. TBMM çatısı altında yanlışlara işaret edeceğiz ve tavsiyelerde bulunacağız. Yarın itibarıyla yerel seçim çalışmalarına da başlayacağız." dedi.

"Seçim döneminde kamu kaynaklarını sonuna kadar kullandı"

Seçim döneminde Erdoğan'ın devletin imkanlarını sonuna kadar kullandığını kaydeden Babacan, "Karalamalar ve iftiralarla geçen bir seçim dönemi oldu. Sayın Erdoğan, seçim döneminde kamu kaynaklarını ve millete ait basın yayın organlarını sonuna kadar kullandı. Kamu kurumları seçime alet oldu. Milletvekili adayı olan bakanlari görevlerini bırakmadı. Yetkilerini seçim çalışmalarında kullandılar. Seçimi kazanabilmek için kul hakkına girdiler." ifadelerini kullandı.

"Son anda meydana çıkanlardan değiliz"

Kullanılan hiçbir oyun boşa gitmediğini ve karamsarlığa yer olmadığını kaydeden Babacan'ın, "Seçim takviminin başına kadar ortadan kaybolduktan sonra aniden meydana çıkanlardan değiliz." diyerek mesaj vermesi dikkat çekti.

"Her alanda daha da kötüye gideceğiz"

Babacan, "Sayın Erdoğan ile ortakları, ülkeyi yönetemeyecekler. Dürüst, çalışkan ve iş bilen kadroları yok. Her alanda daha da kötüye gittiğimizi göreceğiz. Yanlışlara 'dur' diyecek gücümüz var. Şikayet ve tavsiyelerimizle doğruların yapılması için direteceğiz." diye konuştu.

Yorumlar (0)