Akşener’den beklenen açıklama geldi: Milletin iradesi başımızın tacıdır

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunun ardından açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Milletin iradesi başımızın tacıdır” dedi.

SİYASET 28.05.2023, 22:05 28.05.2023, 22:31 Şeyda Gül
Akşener’den beklenen açıklama geldi: Milletin iradesi başımızın tacıdır

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tur sonuçlarının açıklanması ile birlikte kameralar karşısında geçen Millet İttifakı ortaklarından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önemli açıklamalarda bulundu. “Hayallerimizi, gördüklerimizi milletimize sizin kanallarınızla ulaştırmaya çalıştık” diyen Akşener, öncelikle basın emekçilerine teşekkür etti. Ardından tüm vatandaşlara yürekten teşekkürlerini ileten Akşener, bugün demokrasiye sahip çıkan her bir bireyin oyunun çok önemli ve kıymetli olduğunu vurguladı. Milletin her zamanki gibi büyük bir olgunluk içerisinde demokratik hakkını kullandığını dile getiren Akşener, aylardır seçimin gölgesinde kalan birikmiş birçok sorunun olduğunun altını çizdi.

Milletin iradesi başımızın tacıdır

Sorunların başında ekonominin geldiğini dile getiren Akşener, muhalefet görevini yine aynı ciddiyetle yürüteceklerini söyledi. “Seçmen bizim için en halis ölçüttür” ifadelerini kullanan Akşener, milletin iradesinin üstünde hiçbir irade olmadığını ve milletin iradesinin baş tacı olduğunu vurguladı. Sözlerinin arkasında hiçbir hırs, şahsi ihtirasın bulunmasına müsaade etmediklerini belirten Akşener, bu nedenle zaman zaman ağır eleştirilere maruz kaldıklarını kaydetti. Bundan sonra da milletin hiçbir korkunun esiri olmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Akşener, “Biz hala buradayız, meclisteyiz” dedi.

Akşener’den Erdoğan’a tebrik

“Kesin olmayan sonuçlara göre yeniden Cumhurbaşkanı seçilen sayının Recep Tayyip Erdoğan'a tebrik ediyorum” ifadelerini kullanan Akşener, seçim sonuçlarından çıkarılması gereken dersler olduğunu hatırlattı. “Umarım Sayın Erdoğan'ın kazanma hırsı yeniden gözünü kör etmez” değerlendirmesinde bulunan Akşener, “Umarım kazanmışlık hırsı, kendisinin gözünü yeniden kör etmez, iftiralar, hakaretler havada uçuşmaz, kendisine oy vermiş vermemiş her bir vatandaşın cumhurbaşkanı olduğunu bu defa kabul eder ve ona göre davranır” dedi.

Seçim sonuçlarının heyecanı ile uzun zamandır kutuplaştırılmış ülkemizde yeniden makulde buluşturma fırsatına tepmez temennisinde bulunan Akşener, Erdoğan'ın da seçim için sonuçlarının muhasebesini yapmasını umduğunu söyledi.

Kısıtlıdaki konuşmasını eleştirdi

“Her ne kadar Kısıklı'daki konuşması bu çerçevede pek umutlandırmamış olsa da çok üzüldüm, sayın Kılıçdaroğlu'nu büyük şevk ve zevkle kendisini alkışlayan bu ülkenin vatandaşlarını yuhalattı” diyen Akşener, yeni seçilen bir cumhurbaşkanına bu hareketin yakışmadığını söyledi. “Nerede kalmıştık deyip herkesin cumhurbaşkanı olmayı, makulde buluşmayı, artık dertlerin üzerinden konuşmayı kendisine yol edinir diye ummuştuk” diyen Akşener, bu ayıplı davranışın son olmasına temenni ettiğini ve çok ayıplayıp üzüldüğünü belirti. Akşener, “Bizim için sonuç esastır, yarın ilk gündür” ifadelerini kullandı.

6’lı masa CHP'de toplanacak

Bugün saat 22.30'da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun davetiyle CHP'nin genel merkezine gideceklerini açıklayan Akşener, orada bir değerlendirme yapacaklarını duyurdu.

Yorumlar (0)