Babacan'dan Erdoğan'a: Hemen şimdi tek bir imzayla atayın kendinizi

Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, "Hemen şimdi tek bir imzayla atayın kendinizi Merkez Bankası Başkanı olarak." çağrısında bulundu.

SİYASET 02.06.2021, 18:19
Babacan'dan Erdoğan'a: Hemen şimdi tek bir imzayla atayın kendinizi

DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz hususunda gerçekleştirdiği açıklamaya tepki gösterdi.

Babacan, “Sayın Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı'na telefon açmakla, getir-götür atamalarla uğraşmayın. Hemen şimdi tek bir imzayla atayın kendinizi Merkez Bankası Başkanı olarak, hemen indirin faizi.” sözlerini sarf etti.

"Bunlarla uğraşmayın"

DEVA Partisi lideri, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, şu ifadeleri kullandı: 

"Çağrımı bir kez daha tekrarlıyorum. Sayın Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı'na telefon açmakla, getir-götür atamalarla uğraşmayın. Hemen şimdi tek bir imzayla atayın kendinizi Merkez Bankası Başkanı olarak, hemen indirin faizi."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında, gazetecilerin ekonomiye dair sorularını cevaplarken, "Bu hususta yine aynı iddianın arkasındayım. Bugün Merkez Bankası Başkanı ile görüşme yaptım. Bizim faizleri düşürmemiz elzem. Faiz yükünü biz yatırımcıların üzerinden kaldırırsak, maliyetlerin üzerinden kaldırırsak, ondan sonra maliyet enflasyonunu körükleyen faiz olduğu için rahatlama dönemine inşallah girmiş oluruz.” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)