Bilim Kurulu sonrası Fahrettin Koca'dan açıklama

Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 02.06.2021, 18:42
Bilim Kurulu sonrası Fahrettin Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün saat 16.30'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında bir araya geldi. Video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen toplantının gündeminde aşı tedariki ve aşılama planlaması vardı. Toplantının ardından Bakan Koca, açıklama yaptı. 

"Maskelerin yüzümüze terlettiği son yaz"

Bakan Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Kademeli normalleşme sürecini ve aşı programını masaya yatırdık. Her kapanma döneminde büyük bedeller ödeyerek pozitif vaka sayılarının düştüğünü görüyoruz. Kontrollü bir şekilde sosyalleşmediğimiz sürece ağır bedeller ödüyoruz. Kısıtlama sürecinde gösterdiğimiz fedakarlığın sonuçlarını, bir anda eski normallerimize dönmeye çalışarak heba etmemeliyiz. Daha ağır bedeller ödememek adına adım adım normale dönmemiz gereken günler olduğunu lütfen unutmayalım. Bundan sonra bireysel önlemler çok daha önemli bir yer alacak. Maskelerin yüzümüzü terlettiği son yaz mevsimi, bu yaz olacak.

"Sırası gelen aşı olsun"

Aşı programının başarılı bir şekilde yürütülmesi durumunda, yaz aylarında salgından değil, daha güzel günlerden söz edeceğimiz görünür oldu. Bunu başarıyla uygulamaya geçirmek için sizden tek bir yeni isteğim var. Lütfen aşı sırası gelen yurttaşlarımız aşılarını yaptırsınlar.

"Aşıları karşılaştırmak yanlış"

Son dönemlerde Türkiye'de aşı karşılaştırmaları yapılmaktadır. Bunların bilimsel platformlarda yapılmadığına emin olabilirsiniz. Teknik olarak bir aşıyı bir diğer aşı ile karşılaştırmak için seneler geçmesi gerekmektedir. Oysa halihazırdaki aşılar son derece yeni aşılardır."

Yorumlar (0)