Babacan'dan aday sorusuna 30 Mart yanıtı: İşimiz uzayabilir

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı 13 Şubat'taki toplantıya ilişkin konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Hedefimiz bu ama adayı belirleyemezsek dünyanın sonu olmaz. Tarih biraz ileri kayabilir. Teorik anlamda 30 Mart'a kadar süremiz var." dedi.

SİYASET 02.02.2023, 13:31 Hakan Öksüz
Babacan'dan aday sorusuna 30 Mart yanıtı: İşimiz uzayabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihi olarak 14 Mayıs'ı işaret etmesinin ardından siyaset arenası hareketlendi. Önceki günlerde altılı masa tarafından hazırlanan "Ortak Politikalar Mutabakat Metni" açıklandı. Metinde altılı masanın uygulayacağı politikalar aktarıldı. Cumhurbaşkanı adayının ise 13 Şubat Pazartesi günü Saadet Partisi Genel Merkezi'nde yapılacak altılı masa toplantısının ardından açıklanacağı kaydedildi.

"Sayın Karamollaoğlu mekik diplomasisi yürütüyor"

Altılı masada yer alan liderlerden biri olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, aday tartışmalarına ilişkin konuştu. Bir televizyon programında sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan Babacan, "Adayı açıklama işini aceleye getirmek doğru olmaz. Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu bu konuda bir mekik diplomasisi yürütüyor ama ilk görüşmeden sonuç çıkmayabilir." dedi.

"Teorik anlamda 30 Mart'a kadar süremiz var"

Adayı belirlemek için bir tur daha görüşülebileceğini ifade eden Babacan, "Altılı masadaki liderler ikili görüşmeler de yapacak. Sayın Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde 13 Şubat'ta yapılacak altılı masa toplantısını önemsiyoruz. Şu an yoğun şekilde çalışıyoruz. Daha önce duyurulduğu gibi hedefimiz 13 Şubat'ta adayı açıklamak. O toplantıda adayı kesinleştiremezsek dünyanın sonu olmaz. Adayı açıklama tarihi ileri kayabilir. Teorik anlamda 30 Mart'a kadar süremiz var." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)