Ali Babacan’dan çok konuşulacak Naci Ağbal iddiası!

Eski Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan DEVA Partisi lideri Ali Babacan, “Eski Merkez Bankası Başkanı, ‘Ya 130 milyar dolara bir bakın, ne oldu?’ demiş. Bu rivayet doğruysa şaşırmam” açıklamasında bulundu.

SİYASET 22.03.2021, 17:39 22.03.2021, 18:00
Ali Babacan’dan çok konuşulacak Naci Ağbal iddiası!

Partisinin 1. Olağan Aksaray Merkez İlçe Kongresi’nde açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eski Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınmasıyla ilgli şok bir iddia ortaya attı. 

Merkez Bankası’nın 130 milyar dolarının kayıp olduğuna vurgu yapan Ali Babacan, “Hatta bir rivayet var. Ayrılan Merkez Bankası Başkanı, “Eski Merkez Bankası Başkanı, ‘Ya 130 milyar dolara bir bakın, ne oldu?’ demiş. Bu rivayet doğruysa şaşırmam” değerlendirmesinde bulundu.

‘Dış güçler değil siz oynuyorsunuz’

Uluslararası finans piyasalarının açılmasıyla dolar kurunun zirve yaptığını işaret eden Babacan, “Demek ki alınan karar yanlış. Şimdi de ‘İşte yine Türkiye saldırı altında. Dış güçler’ diyorlar” açıklamasında bulundu.

Hem faizin hem de kurun arttığına değinen Babacan, “Kur ve döviz artışında bu ülkenin zenginiyle yoksulu arasındaki gelir dağılımı artıyor, servet farkı çoğalıyor” diye konuştu.

‘İnadınızın bedelini bu millet ödüyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a söylediği sözleri hatırlatan Ali Babacan, “Cumhurbaşkanı’na ‘Ya bu milletten özür dile ya da Merkez Bankası’yla ilgili bir adım at’ dedim. Yazı tura atsan belki tutma ihtimali daha yüksek. Bu kadar zor mu bir yanlıştan dönmek?” dedi.

Yapılan reformların hepsinin alınan kararlar ile bir anda buharlaştığını ifade eden Babacan, “İnsan haklarıymış, özgürlüklermiş. Ayaklar altında çiğnemeye başladılar yine. Bari açıkladığınız paketlerin bir hevesini alsaydınız” diye konuştu.

‘Zihniyette olmayınca fiiliyatta mümkün değil’

Babacan, reform paketlerinin süslü cümlelerle vatandaşa anlatıldığını ifade ederek, “Sizin vatandaşlarımız için insan hakları falan düşündüğünüz yok. Zihniyette bunlar olmayınca fiiliyatta mümkün değil” açıklamasında bulundu.

Babacan sözlerini şöyle noktaladı: “Madem AB’nin gözüne girmek istiyordunuz, bari bir iki de olumlu adım atsaydınız. Reformlar açıkladınız, bir de fiiliyatta da olumlu adım olsaydı.” 
 

Yorumlar (0)