Cermodern’de Mart 2021 sergilerin gezdik!

Ankara’nın sevilen kültür-sanat mekânlarından Cermodern, birbirinden ilginç ve sergilerle ziyaretçilerini ağırlıyor. HaberNeDiyor.com ekibi olarak, mekanda sanatsever ziyaretçilere sergilenen Özgür Ballı’nın “Newest Media”, Hande Şekerciler'in "Ecstasy", Ergin Ümer’in “Şeytan Çocuk” ve Aykut Öz’ün “Eğleniyor Muyuz?” adlı sergileri gezdik.

KÜLTÜR-SANAT 22.03.2021, 17:43 23.03.2021, 11:46
Cermodern’de Mart 2021 sergilerin gezdik!

HaberNeDiyor.com ekibi olarak, kültür-sanat denince Ankara’da akla gelen mekanlardan bir tanesi olan Cermodern’de sizler için bir sergi turu gerçekleştirdik. Sanatseverlerin ilgiyle takip ettiği meraklardan olan Cermodern, pandemi sürecinde de kreatif, birbirinden farklı ve özgün eserlere imza atan sanatçıların sergileriyle sanatseverleri selamlıyor.

Salgın koşullarının alındığı ve ona göre hareket edildiği sanat alanının girişinde, bir dezenfektan kabini bulunuyor. Dezenfekte olarak sanat merkezine giriş yapan ziyaretçiler, ateş ölçümü ve HES kodu sorgulamasının ardından sanat merkezine giriş yapıyorlar. Cermodern’de mevcut olarak Ergin Ümer’in “Şeytan Çocuk”, Hande Şekerciler'in "Ecstasy", Aykut Öz’ün “Eğleniyor Muyuz?” ve Özgür Ballı’nın “Newest Media” adındaki sergileri ziyaretçilerini bekliyor.



Özgür Ballı’dan “Newest Media”

Özgür Ballı’nın “Newest Media” adlı sergisi, artırılmış gerçeklik teknolojisi kullanılarak oluşturulan bir sergi olarak karşımıza çıkıyor. Sergide en çok ‘Aydan Düşenler’ adlı eser dikkatleri çekerken, sergi telefonla QR kod okutulark da gezilebiliyor. Ayrıca videolar da telefondan izlenebiliyor. İnteraktif içeriklerin yer aldığı sergi, 4 Nisan’a kadar Cermodern’in alt kart merkezinde gezilebiliyor.

Hande Şekerciler'den "Ecstasy"

İnsanın iç içe geçmiş farklı ruh halleri, bir sergide buluştu. Heykeltraş Hande Şekercilerin heykellerinden oluşan “Ecstazy” adlı sergi, ziyaretçilerini ruh yolculuğuna çıkarıyor. İnsanın çelişkilerini ve birbiri içine geçmiş farklı ruh hâllerini barındıran eserler, Hande Sekerciler’in eserlerinde can buluyor. Sergi, 20 Nisan'a kadar Cermodern’in kuzey hangar galerisinde gezilebilecek.

Ergin Ümer’den “Şeytan Çocuk”

Sanatçısı Ergin Ümer tarafından ‘yakın zaman arkeolojisi’ olarak adlandırılan “Şeytan Çocuk” adlı sergi de, Cermodern’in hub mekanında gezilebiliyor. Sanatçı eserlerinde, yetişkinler için kurguladığı masal evreninden bir parça sunuyor. Kimi zaman ‘Mickey Mouse’ bir tablonun içine giriveriyor ve ziyaretçilere çok alakasız bir yerden çok eğelnceli bir selam veriyor.

Aykut Öz’den “Eğleniyor muyuz?”

Aykut Öz’ün “Eğleniyor Muyuz?” adlı sergisi, sanat ve hayat arasında bağ kurmayı başaran dokusuyla dikkatleri çekiyor. Kurgularla dolu bir dünyada yaşayan modern çağ insanını ele alan sanatçı, onun yapay duygularını ve doyumsuz hallerini sanatında sunuyor.

Sergi, İnsanoğlunun sosyal medyada yaşadığı hayatla gerçek yaşam arasında bir ton yakalamaya çalışmasını bir lunapark edasıyla anlatmayı başarıyor. Sürekli mutlu olmak ve pozitif enerji dolu olmak isteyen insanoğlunu sanatçı, herkesin aslında kendi mağarasında olduğuna dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Yorumlar (0)