Ali Babacan: Korkacak çok şeyi olanlar var

Babacan, "Yapılacak ilk seçimde iktidara ayrılan sürenin sonuna gelmiş olacağız. Bizim korkacak hiçbir şeyimiz yok fakat korkacak çok şeyi olanlar var. Onlar kendilerini çok iyi biliyor." dedi.

SİYASET 11.09.2021, 21:16
Ali Babacan: Korkacak çok şeyi olanlar var

DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul Sancaktepe İlçe Binası açılışında konuşma yaptı.

"Mazlumun kimliğine bakmayız"

Babacan'ın konuşmasından öne çıkanlar, şu şekilde:

"Türkiye'de bir daha asla gücü ele geçirenlerin zayıfı ezdiği bir dönemi deneyimlemek istemiyoruz. Nasıl bir dönemler belirli bir yaşam tarzı dayatılmak istendi ise şimdi de kamusal alanda İslam'ın kutsallarını istismar ederek bazı uygulamalara kalkışanlara şahit oluyoruz. Biz bu nöbetleşe zorbalığı sonlandıracağız. Ülkemizin öfkeyle yönetildiği zamanların artık geride kalması lazım. Haksızlık her neredeyse biz mazlumun yanında olacağız. Biz mazlumun kimliğine bakmayız, Türkiye'nin her bir ferdinin onuruna sahip çıkarız.

“'Herkes bana benzesin' düşüncesinde olmayacağız"

Bugüne dek birileri devamlı bu toplumu tek tipleştirmeyi denedi. Güç kimin eline geçerse geçsin ‘Herkes bana benzesin.’ düşüncesinde oldu. Bu milletin refahını ve özgürlüğünü çalmadılar mı? Kendimizi bir an bile olsun çaresiz hissetmeyeceğiz. Türkiye bizim, Türkiye hepimizin. Bu ülkenin çok sesliliği ile gurur duyanların partisiyiz. Türkiye'nin farklılıkları, bizim zenginliğimizdir. Kimseyi ötekileştirmeyen bir ülkeyi hep birlikte inşa edeceğiz.

"Korkacak çok şeyi olanlar var"

Yapılacak ilk seçimde iktidara ayrılan sürenin sonuna gelmiş olacağız. Fakat bu ülke asla 1990’lı senelerin kodlarına geri dönmeyecek. Ülkemiz bir yanlıştan bir diğer yanlışa gitmeyecek. Ülkemize adeta musallat olan parti-devlet modelini sonlandıracağız. Yeni bir parlamenter demokratik sisteme geçiş yapacağız. TBMM'nin üstünde vesayet kurmak isteyenlere asla göz açtırmayacağız. Yargıyı yürütmenin bir parçası yapmayacağız. Bizim korkacak hiçbir şeyimiz yok fakat korkacak çok şeyi olanlar var. Onlar kendilerini çok iyi biliyor.”





Yorumlar (0)