Ali Babacan: 84 milyon, bir kişinin iki dudağı arasına sıkışmış durumda

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Merkez Bankası'ndaki başkan değişikliği ile ilgili olarak, "Türkiye'deki tüm sorunların temelini bu kötü yönetim oluşturuyor. 84 milyon insan, bir kişinin iki dudağı arasına sıkışmış durumda." dedi.

SİYASET 24.03.2021, 01:10 25.03.2021, 09:19
Ali Babacan: 84 milyon, bir kişinin iki dudağı arasına sıkışmış durumda

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Halkı sokağa dökmeye çalışıyor"

Gezi Parkı'nın mülkiyetinin İBB'den alınıp Sultan Bayezid Vakfı’na devredilmesine ilişkin konuşan Babacan, ''Gezi Parkı ile ilgili atılan her adım, inada ve ısrara dayalı bir yönetimin ürünü. Bu ısrarda kutuplaştırma amacı güdülüyor. An itibarıyla Cumhurbaşkanı, Türkiye'yi yönetemediği için ülkeyi kutuplaştırmaya çalışıyor. Gezi Parkı'yla ilgili atılacak olan bir adımın vatandaşları rahatsız edeceğini çok iyi biliyorlar. İstiyorlar ki millet sokaklara dökülsün, bütün ekonomik problemlerin nedenini bu sokak görüntülerinin meydana getirdiğini rahatça söyleyebilsinler. Daha evvel çok gördük biz bunları.'' şeklinde konuştu.

''Koalisyonlarda bile bu kadarı olmazdı''

Son 20 ay içerisinde 4 TÜİK ve 4 Merkez Bankası başkanının değiştirildiğini hatırlatan Babacan, "90'lardaki koalisyon hükümetleri bile bu kadar başkan değiştirmezdi. İstikrar getireceği söylenen sistemin neler getirdiğini görüyoruz. Bir kişinin imzası ile koltuk boşalabiliyor. Bu ortamda ekonominin düzelmesini bekleyemezsiniz. Türkiye'deki tüm sorunların temelini bu kötü yönetim oluşturuyor. 84 milyon insan, bir kişinin iki dudağı arasına sıkışmış durumda." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)