Akşener’den Kavala davası yorumu: Yargı trajedisi

Partisinin grup toplantısında konuşan ve Osman Kavala hakkında alınan mahkeme kararına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Bu dava, halkımızın vicdanında ağır bir yara açan yargı trajedisidir” dedi. 

SİYASET 27.04.2022, 12:49
Akşener’den Kavala davası yorumu: Yargı trajedisi

Gezi Parkı Davası’ndan tutuklu bulunan Osman Kavala, çıkarıldığı mahkemece ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Ünlü iş insanı Kavala’ya yönelik yürütülen bu davanın elle tutulur hiçbir yanı bulunmadığını vurgulayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bu dava, maalesef tarihimizdeki büyük yargı trajedileri arasında kendine yer bulmuştur. Ülkemizdeki yargı yetkisinin, Saray’daki zatların keyif masalarında oynadığı bir oyuncak haline dönüştüğünün en net belgesidir” şeklinde konuştu. 

“Osman Kavala olayında konu aslında sadece Osman Kavala değildir”

Açıklamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenerek Cemal Kaşıkçı ve Rahip Bronson davalarını hatırlatan Akşener, “Bronson davasında Sayın Erdoğan beylik lafları ederek üst perdeden konuşuyordu. Kaşıkçı davası ne yazık ki, bir devletin yargı bağımsızlığının açıkça satılmasının özetidir. İşte bu örneklere baktığımız zaman herkes görüyor ki, Osman Kavala olayında konu aslında sadece Osman Kavala değildir. Osman Kavala, ülkemizde yürürlükte olan yasalarla aklanmıştır. Bunu da mahkeme zaten onaylamıştır” ifadelerini kullandı. 

Akşener’den 23 Nisan mesajı

Akşener, 23 Nisan tarihinin önemine de ayrı bir parantez açarak, “Bugün bizlere sunulan yüce meclisimiz bünyesinde konuşabiliyorsak, bunu tam 102 sene önce ortaya çıkan o kutlu mücadeleye borçluyuz. Günümüzde saray köşelerinde oturup, halkın yaşadığı sorunlardan habersiz dolaşanlara karşı mücadele ediyorsak, bu iradeyi 102 sene önce Ankara’da, dünyadaki tüm lüks saraylardan daha ihtişamlı olan o küçük yapıda tekrar alevlenen demokrasi hikâyemize borçluyuz” dedi. 

“Yüzümüzdeki gülümsemeyi çalanlar, Cumhuriyet sevdamıza yine el süremedi”

23 Nisan’ı tüm sorunlara ve burukluklara rağmen bir kez daha kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Akşener, “Yüzümüzdeki gülümsemeyi çalanlar, cumhuriyet sevdamıza yine el süremedi. Mustafa Kemal Atatürk’ü çekemeyenler, ona karşı hissettiğimiz büyük sevgi ve minnettarlık karşısında bir kez daha kıskançlıklarından perişan oldu” ifadelerini kullandı. 

“Ülkemizin milli birlik ve beraberliği bugün iktidar tarafından her geçen gün biraz daha zayıflatılıyor”

“Vatan, bağımsızlık ve millet tek çatı altında olmazsa ortada bir devletten söz edilemez” diyerek sözlerine devam eden Akşener, “Ülkemizin milli birlik ve beraberliği bugün iktidar tarafından her geçen gün biraz daha zayıflatılıyor. Toplumumuzdaki ayrışma ve kutuplaşma hızla büyüyor. Türk insanı, ne yazık ki kendi toprağına kendisini yabancı hissediyor. Bunlar tek sebebi ise tek adam rejimini muhafaza edebilmek uğruna yapılan çalışmalardan ibarettir. Vatanımızın aziz toprakları parsel parsel yağmalanıyor. İktidarını sürdürenler, her günü bir fırsat bilerek gizli planlarla Anadolu’yu adeta rehin alıyor” şeklinde konuştu. 

“Artık kronik bir hale dönüşmüş olan derin devlet krizini yaşıyoruz”

Önlerinde çözülmesi gereken önemli sorunlar bulunduğunun altını çizen Akşener, “Artık kronik bir hale dönüşmüş olan derin devlet krizini yaşıyoruz. Öfkemizi ve hayal kırıklıklarımızı kontrol altında tutarak, yeniden hukukun üstün geldiği bir ülkeyi inşa etmek zorundayız. Bunu el birliğiyle, tüm gücümüzle hayata geçireceğiz. Türk milleti bizlerden bunu istiyor ve bunu talep ediyor” ifadelerini kullandı. 

“Hırsızlığın, yolsuzluğun önünü kesmek için Siyasi Ahlak Yasası’nın hayata geçirilmesinin zaruri olduğunu hepimiz dile getiriyoruz”

6 partiden meydana gelen Millet İttifakı’na yönelik olarak da açıklamalarda bulunan Akşener, tüm parti liderlerinin fikir birliği içinde olduğunu belirtti. Akşener, “Siyasi görüşlerimiz, hedeflerimiz, hayallerimiz farklı olabilir. Söylemlerimiz ve düşüncelerimiz de farklı olabilir. Ama bizim Türkiye için fikir birliğine vardığımız görüşlerimiz var. Bu yozlaşmış sistemin ülkemizi daha fazla taşımayacağı çok açık. Bu konuda hiçbir fikir ayrılığımız bulunmuyor. Hırsızlığın, yolsuzluğun önünü kesmek için Siyasi Ahlak Yasası’nın hayata geçirilmesinin zaruri olduğunu hepimiz dile getiriyoruz. Merkez Bankası’nın tam bağımsızlığını hepimiz savunuyoruz. Demokrasinin tam anlamıyla tesis edilmesi ve hukuk üstünlüğü konusunda hepimiz aynı kanaatteyiz. İYİ Parti olarak buradan bir kez daha sesleniyoruz. Yemin olsun, Türk milletinin egemenliğini yeniden kuracağız. Vatandaşlarımız ile devletin arasındaki o kaybolan bağı bizler tekrar güçlendireceğiz” dedi. 

Yorumlar (0)